ES FARÀ PÚBLIC DILLUNS

La RAE, contra el llenguatge inclusiu a la Constitució

El ple de la Reial Acadèmia aprova un informe contrari a adaptar el llenguatge inclusiu a la Constitució, text que ha enviat «immediatament» al Govern, ja que en va ser el peticionari

zentauroepp46323191 graf476  madrid  20 12 2018   el jurista santiago mu oz mach200116230352

zentauroepp46323191 graf476 madrid 20 12 2018 el jurista santiago mu oz mach200116230352 / Mariscal

1
Es llegeix en minuts
Efe

El ple de la Reial Acadèmia Espanyola (RAE) ha aprovat aquest dijous un informe contrari a adaptar el llenguatge inclusiu a la Constitució, text que ha enviat «immediatament» al Govern ja que va ser el peticionari, tal com ha avançat EL PERIÓDICO.

En un concís comunicat de premsa, la RAE ha informat únicament de l’aprovació de l’informe sol·licitat el 2018 per la llavors vicepresidenta i ministra d’Igualtat, Carmen Calvo, sense indicar si el pronunciament era a favor o en contra de canviar la redacció de la Carta Magna.

No obstant, altres fonts apunten que el ple de la RAE ha aprovat per unanimitat un informe contrari a aquesta adaptació del llenguatge de la Constitució, mantenint l’actitud que havien fet pública alguns dels acadèmics des que es va sol·licitar l’esmentat document.

Roda de premsa dilluns

Notícies relacionades

Els acadèmics consultats s’han remès a la roda de premsa que dilluns que ve, 20 de gener, oferirà el president de la institució, Santiago Muñoz Machado.

L’«Informe sobre el bon ús del llenguatge inclusiu a la nostra Carta Magna», sol·licitat fins a dues ocasions per Calvo i amb dos presidents de la RAE diferents –Darío Villanueva i Muñoz Machado–, defensa com a correcta la redacció actual de la Constitució després d’analitzar durant un mes el text legislatiu.