Retirada al Regne Unit la pel·lícula 'Blue Story' després de la violència desencadenada entre bandes

Grups de joves es van enfrontar, alguns amb matxets, en un multisales de Birmingham on s'estrenava la pel·lícula

La cancel·lació del film ha originat crítiques de racisme i un boicot a la cadena exhibidora

blue story pelicula / periodico

2
Es llegeix en minuts
Begoña Arce

Una de les més importants cadenes d’exhibició de cine britàniques ha sigut acusada de racisme, entre crides al boicot de les seves sales, després de la retirada d’una pel·lícula sobre la guerra entre bandes d’adolescents londinencs. La decisió de cancel·lar el film ‘Blue Story’ es va adoptar després de la violenta baralla protagonitzada dissabte a la nit al vestíbul del cine Star City, de Birmingham. Bandes de joves, alguns armats amb matxets, van sembrar el pànic al recinte multisales, on nombrosos nens feien cua per veure ‘Frozen II’. El centre va haver de ser desallotjat. La policia va detenir sis dels participants, entre els quals una menor de 13 anys. Sis agents van resultar ferits.

Vue Cinemas és el tercer operador més important del país i va decidir retirar el llargmetratge dels 91 establiments que regenta al Regne Unit i a Irlanda. Channel Showcase Cinemas va adoptar la mateixa i polèmica mesura, tot i que continua venent entrades i està revisant la seguretat. Cineworld i Odeon, les dues altres grans cadenes, continuen les projeccions.

Èxit de crítica i taquilla

‘Blue Story’ narra la història de dos amics que van a la mateixa escola al barri de Peckham, però es veuen ficats enmig de la guerra de bandes entre districtes rivals de Londres. Una imparable espiral de violència i venjança, que en la vida real es repeteix amb tràgica i mortal assiduïtat. És una realitat que coneix de primera mà el seu director, Andrew Onwubolu, anomenat Rapman, que recorda que el film és una defensa «de l’amor, no de la violència». La pel·lícula, produïda per BBC Films i distribuïda per Paramount Pictures, ha tingut bones crítiques i el cap de setmana va recaptar la considerable suma d’1,3 milions de lliures en taquilla, una xifra només superada per dues noves estrenes.

Art negre

Notícies relacionades

La retirada del llargmetratge ha desencadenat una gran polèmica. Grups antiracistes han acusat Vue de «suprimir l’art negre», raça a la qual pertanyen el director i els actors. A les xarxes socials hi ha una campanya per boicotejar les sales de Vue. L’exhibidora rebutja l’acusació remarcant que la retirada està relacionada amb un total de 25 «incidents significatius», en 16 cines, durant l’estrena el cap de setmana passat. «Desgraciadament, els actes d’uns quants han desaprofitat l’oportunitat per a d’altres, però mantenim la nostra decisió de retirar el film indefinidament».

Després del que va passar a Birmingham s’ha sabut que, també dissabte a la tarda, en una altra projecció de ‘Blue Story’, a l’Odeon de Huddersfield, a l’oest d’Anglaterra, més de 200 joves van reaccionar amb crits i insults, quan el servei de seguretat va impedir l’entrada a la sala als menors de 15 anys, l’edat amb la qual està qualificada la pel·lícula. La nit anterior un home havia sigut apunyalat a la porta d’aquest cine.

Temes:

Cine Regne Unit