TENIA 75 ANYS

Mor Carlos Raluy, creador del Circ Històric Raluy

L'artista era a Barcelona preparant l'estrena de l'espectacle 'Un viatge pel temps'

zentauroepp41151517 carles raluy191124144132

zentauroepp41151517 carles raluy191124144132 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
Gemma Tramullas
Gemma Tramullas

Periodista

ver +

El creador i director del Circ Històric Raluy, Carlos Raluy, va morir aquest dissabte a Barcelona als 75 anys d’edat, segons ha informat la família aquest diumenge. En un comunicat, la seva dona, Militta Chy; la seva filla, Rosa, i el seu germà Francis, han lamentat la pèrdua de l’artista i empresari, de qui han destacat que «s’ha entregat al circ al llarg de tota la seva intensa vida».

Carlos Raluy es va dedicar al circ recollint la tradició familiar iniciada pel seu pare (Lluís Raluy Iglesias) i el 2016 va crear l’actual companyia després que la primera es dividís en dos, liderades pels germans Luis i Carlos, respectivament, juntament amb les filles i familiars de tots dos i per expandir així el projecte. Luis Raluy es va posar al capdavant del Circ Raluy Legacy i el seu germà Carlos del Circ Històric Raluy.

Es manté l’estrena de l’espectacle

Fonts de la família han explicat que Carlos Raluy era a Barcelona preparant la pròxima estrena a la ciutat de l’espectacle ‘Un viatge pel temps’,que té previst iniciar les representacions aquest divendres 29 de novembre. Malgrat la inesperada mort del director, les mateixes fonts han apuntat que es mantenen els plans d’estrenar divendres al Moll de la Fusta «perquè és el que hagués volgut ell» i han anunciat que l’espectacle es dedicarà al difunt empresari.

Notícies relacionades

El Circ Històric Raluy recrea en aquest espectacle l’època daurada del circ i recala a Barcelona després d’haver actuat a Palma de Mallorca en el marc d’una gira que va començar la primavera passada. Els assajos de l’espectacle començaran dijous, tal com estava previst.

L’equip del Circ Històric Raluy està integrat per unes 40 persones i una vintena de caravanes. La companyia familiar, que va fundar el 1911 el pare del Carlos, Lluís Raluy Iglesias, va viatjar per múltiples països i va rebre premis com un Max, el Premi Ciutat de Barcelona i la Creu de Sant Jordi. 

Temes:

Circ Circ Raluy