Itàlia: art, història, gastronomia i bon temps

És l'època de l'any ideal per viatjar al país amb més obres mestres per metre quadrat del món

coliseo romano

coliseo romano

3
Es llegeix en minuts
Susana Rodríguez

La millor època per viatjar a Itàlia és a la tardor i primavera, quan el clima és més agradable i els colors dels paisatges arriben a la seva màxima esplendor. No és temporada alta, no hi ha tanta massificació i els preus són més assequibles. És un moment perfecte per visitar monuments i atraccions turístiques a les ciutats més visitades d’Itàlia com Roma, Pisa, Venècia o Florència. Ciutats que us permetran descobrir artistes del Renaixement i obres mestres com les de Leonardo da Vinci, Giotto, Brunelleschi o Miquel Àngel.

Si sou dels que els agrada disfrutar del paisatge i del trajecte, podeu optar per viatjar amb tren fins a Itàlia, tal com recomana diari ‘Información’, del grup Prensa Ibèrica. Diverses ciutats italianes disposen de trajectes fins a diversos punts d’Espanya en trens d’alta i mitjana velocitat, per la qual cosa el trajecte serà còmode i segur. Si al contrari, preferiu que el trasllat sigui ràpid, hi ha multitud de vols directes a les ciutats més importants.

Itàlia és un país on l’art, la història, la gastronomia, el bon clima i un meravellós paisatge combinen per oferir multitud de possibilitats i experiències al viatger. Trobareu des de paisatges espectaculars de platja en illes a increïbles volcans, passant per extenses planes encatifades de vinyes i oliveres, que són dos dels ingredients bàsics de qualsevol recepta italiana que tant captiven els visitants. Perquè, si voleu que el vostre viatge a Itàlia sigui inoblidable, és essencial que descobriu la seva gastronomia. Per provar les millors pizzes recomanem visitar la badia de Nàpols, entre els carrerons medievals dels pobles de la Toscana podreu degustar la deliciosa pasta all’aglione.

Roma, sens dubte, és imprescindible visitar-la. És una de les capitals més boniques del món, i qualsevol viatge a Itàlia hi ha de passar almenys uns dies. És coneguda com la ‘Ciutat Eterna’ per la Història que tenen llocs com el Colosseu, la Fontana di Trevi, el Panteó, la Basílica de Santa Maria Major o els monuments del Fòrum Romà i el Palatí. Una infinitat de llocs màgics on l’art i la història us transporten al passat. També podreu disfrutar d’atraccions d’avantguarda com restaurants d’alta cuina o adquirir articles de moda i alta costura.

Ciutat dels canals

Una altra experiència inoblidable que podreu viure a Itàlia és visitar la ciutat dels canals. Un lloc que ofereix un viatge a través del temps. Podreu passejar tranquil·lament entre palaus i basíliques i tot flueix en funció del Gran Canal. El campanar de Sant Marc us permetrà veure una panoràmica preciosa de la ciutat i just al costat hi ha la basílica de Sant Marc. El palau Ducal, l’església della Salute o el teatre líric de Venècia són altres llocs imprescindibles.

Florència, capital de La Toscana i una ciutat on tot el centre històric sembla un museu a l’aire lliure, té multitud de llocs per visitar com la catedral de Santa Maria del Fiore, el baptisteri de Sant Joan i el campanar de Giotto, tots construïts de marbre blanc i verd. Un dels ponts medievals més bonics del món, el Ponte Vecchio, amb les seves cases penjants als laterals, que s’han convertit en joieries i altres botigues de luxe, avui dia formen part del seu gran atractiu. La Piazza della Signoria, el Palazzo Vecchio o la galeria Uffizi també són imprescindibles de la ciutat.

Si parlem de Pisa, és evident esmentar la Torre inclinada ja que és un dels monuments més visitats d’Itàlia i un dels llocs per veure a Pisa més representatius. Altres dels seus atractius són la catedral, situada al mig de la Piazza dei Miracoli, al costat del Camposanto Monumentale i el baptisteri.

Notícies relacionades

Finalment parlem de Sicília. Les destinacions més atractives de l’illa inclouen la vibrant ciutat amb trets àrabs de Palerm, l’elegant Catània, la històrica ciutat de Siracusa, Agrigent amb el parc arqueològic de la Vall dels Temples, l’encantadora Taormina, i la poderosa muntanya Etna, el volcà més alt d’Europa.

Per a més informació sobre destinacions, trajectes o estades consulteuwww.nomadiantravel.com.

Temes:

Viatges Itàlia