GUARDÓ

Grammy Llatí per a Pimpinela, campions del drama pop

El duo de germans argentins rebrà el premi a l'excel·lència de la seva carrera, amb més de 30 milions de discos venuts

rtapounet36023017 barcelona  23 10 2016 concierto del duo pimpinela en la sala161024114038

rtapounet36023017 barcelona 23 10 2016 concierto del duo pimpinela en la sala161024114038 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts

Els germans Lucía i Joaquín Galán, Pimpinela, seran premiats amb el Grammy Llatí a l’Excel·lència per la seva gran trajectòria en la música hispanoamericana, tal com informa l’Acadèmia Latin Grammy en un comunicat.

"Hem rebut aquest comunicat de l’Acadèmia Latin Grammy que ens omple d’orgull. Volem compartir aquest gran premi amb tota la nostra gent estimada", apunta Lucía. Per la seva banda, Joaquín afegeix: "La família ha sigut el nostre millor difusor, passant les nostres cançons de pares a fills, de generació en generació. ¡Aquest premi és per a tothom!"

L’enfocament del duo de germans argentins Pimpinela, que barreja música amb drama teatral, va revolucionar el panorama del pop llatí i va generar una venda de més de 30 milions de discos.

La intensitat emocional de les seves operetes va atrapar el públic a partir del seu èxit de 1984 'Olvídame y pega la vuelta', amb diàlegs llegendaris com: "Vete, olvida mis ojos, mis manos, mis labios / Que no te desean", diu Lucía amb voluntat de ferir. "Estás mintiendo ya lo sé", fanfarroneja Joaquín.

Cançons del duo han sigut versionades per figures de la talla de Jennifer López i Marc Anthony.

Notícies relacionades

S’homenatjarà els guardonats durant una cerimònia i un dinar privat al Waldorf Astoria de Las Vegas el 13 de novembre del 2019, com a part de la setmana del 20è aniversari dels Latin Grammy.

Abans de rebre aquest reconeixement, visitaran Espanya per a l’actuació de Lucía amb Niña Pastori en el cicle Únicos, que se celebrarà al Teatro Real de Madrid dilluns 23 de setembre.