Polèmica pel concert a Mèrida del cantant de reggaeton Anuel AA

Unides per Mèrida reclama ajuntament que no participi en la promoció del concert per les seves lletres «sexistes i homòfobes»

Singer Anuel AA accepts the award for new artist of the year at the 26th annual Billboard Latin Music Awards on April 25, 2019 in Las Vegas, Nevada, United States.

Singer Anuel AA accepts the award for new artist of the year at the 26th annual Billboard Latin Music Awards on April 25, 2019 in Las Vegas, Nevada, United States. / Eric Jamison (GTRES)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press / Mérida

La coalició Unides per Mèrida (Izquierda Unida - Podem - Equo) ha reclamat a l’alcalde de la capital extremenya, Antonio Rodríguez Osuna, que “cessi qualsevol activitat de col·laboració” en la promoció del concert que té previst oferir Anuel AA Mèrida, “a causa del contingut homòfob i sexista les seves lletres”.

En una nota de premsa, aquesta coalició considera que la “participació activa” de l’alcalde de Mèrida i de la delegada de Festejos “resulta del tot contradictòria amb la defensa dels principis i valors propis de la igualtat de gènere o la diversitat sexual”, que “el mateix PSOE no dubta a considerar com alguns dels pilars principals del progressisme del qual fa gala contínuament i que ara, amb la seva manera d’actuar, posa en dubte”.

Per això, considera que el recolzament institucional de l’equip de govern aquest concert “posa de manifest no només la debilitat de les conviccions” d’aquest govern en matèria d’igualtat i diversitat sexual, sinó també la “lleugeresa amb què han decidit obviar-les en benefici de la promoció que podria suposar per a la ciutat un concert d’aquestes característiques”.

Lletres “repugnants”

I és que, per a Unides per Mèrida, el contingut de les lletres d’aquest intèrpret “resulta del tot repugnant”, pel que consideren la intervenció de les autoritats i de l’administració municipal “ha de limitar-se únicament al compliment de les comeses que li reserva la legislació”.

Notícies relacionades

En aquest sentit, entenen que els promotors “tenen la llibertat d’organitzar aquest concert”, però assenyalen que “això en cap cas justifica el recolzament institucional rebut per part del govern del PSOE”.

Finalment, Unides per Mèrida ha reiterat que lamenten el “recolzament que s’està donant des de la mateixa alcaldia per a la celebració d’aquest esdeveniment”, que segons el seu parer “entra en clara contradicció amb els principis vinculats amb el respecte a la dona i a la dignitat del col·lectiu LGTBI”.