UNA SAGA SUPERVENDES

¿Quin serà l'imminent final de Lisbeth Salander?

L'esperat final de la saga 'Millennium', creada per Stieg Larsson i continuada per David Lagercrantz, es publicarà el 27 d'agost a 50 països

Mentre el manuscrit original es guarda literalment amb pany i clau ja hi ha avanç de la trama

zentauroepp40176623 madrid  18 09 2017 entrevista al escritor sueco david lagerc190528115045

zentauroepp40176623 madrid 18 09 2017 entrevista al escritor sueco david lagerc190528115045 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
Anna Abella
Anna Abella

Periodista cultural

Especialista en art i llibres, en particular en novel·la negra, còmic i memòria històrica

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Arribarà a les llibreries el pròxim 27 d’agost, es titularà ‘La noia que va viure dues vegades’ i serà la sisena i última entrega de 'Millennium', la milionària saga supervendes creada per l’escriptor i periodista suec Stieg Larsson i continuada després de la seva mort pel seu compatriota David Lagercrantz. Aquest va assumir el repte de finalitzar la història protagonitzada per la icònica 'hacker' Lisbeth Salander i el periodista Mikael Blomkvist. 

La trama de la novel·la, que publicaran Destino en castellà i Columna en català, i de la qual les editorials han facilitat un avanç, col·locaSalander "preparat per a la batalla final contra la seva germana Camilla". "Ha deixat Estocolm, porta un nou pentinat i s’ha tret els pírcings. Podria passar per una executiva més. No obstant, les executives no oculten una pistola sota l’americana, no són ‘hackers’ expertes ni porten cicatrius ni tatuatges que els recorden que han sobreviscut a l’impossible", diu la nota. 

Paral·lelament, Blomkvist investiga la mort d’un captaire que ha mort pronunciant el nom del ministre de Defensa suec i que guardava el número de telèfon del periodista a la butxaca. De nou recorrerà a una Salander per a la qual "el passat és una bomba a punt d’explotar". Segons l’editorial Planeta, la novel·la "entreteixeix escàndols polítics i enigmes en les més altes esferes del poder amb el desenllaç de la història de Lisbeth Salander".

Fragment de la portada de ‘La noia que va viure dues vegades’ / planeta

Mesures excepcionals de seguretat

Notícies relacionades

El final de 'Millennium', una sèrie amb 100 milions de lectors a tot el món (sis milions en espanyol), es llançarà simultàniament a més de 50 països. De nou, la tercera novel·la de la sèrie que firma Lagercrantz (després d’'El que no et mata et fa més fort’ 'L’home que perseguia la seva ombra') està fins a la seva publicació envoltada de grans mesures de confidencialitat i de seguretat per preservar el llançament. Només hi ha una còpia impresa del manuscrit original i en l’editorial sueca, Nordsteds, només dues persones han tingut accés a l’original, custodiat sota tres claus i amb diverses càmeres de seguretat. 

I també de nou, Lagercrantz ha tornat a escriure en un ordinador sense accés a internet per evitar els ‘hackers’ informàtics. 

Temes:

Llibres