FESTIVAL D'ANIMACIÓ

Animac celebra la 'stop motion'

El festival de cine d'animació de Catalunya rebrà les visites de Peter Lord, Katariina Lillqvist i Mark Osborne, entre d'altres

jgarcia4015874 exit television wallace   gromit  la maldici n de las verdur190220200654

jgarcia4015874 exit television wallace gromit la maldici n de las verdur190220200654 / FILM TITLE WALLACE GROMIT

1
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El sagrat art de la 'stop motion' o animació corpòria, que consisteix a donar vida a objectes i materials tridimensionals, rebrà un merescut homenatge en la 23a edició d’Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, que se celebrarà des de demà, dijous, dia 21, i fins diumenge a Lleida.

D’entrada, Animac rebrà amb tots els honors que mereixPeter Lord, director i cofundador de l’estudi Aardman Animations, del qual han sortit personatges mítics, com ara Wallace & Gromit i El xai Shaun, o llargmetratges com 'Chicken run: Evasió a la granja' i '¡Pirates!' tots dos codirigits per Lord.

El programa d’aquest any permetrà que ens endinsem en la història de l’estudi: deu sessions retrospectives reuniran des dels seus curtmetratges més independents fins als seus anuncis, passant per la pròpia '¡Pirates!' o els migmetratges de Wallace & Gromit. A més, Lord oferirà una 'masterclass' el 23 de febrer.

Lillqvist i un duo exemplar

D’altra banda, Animac entregarà el premi Animation Master d’aquest any a la directora, productora i guionista finlandesa Katariina Lillqvist, experta en 'stop motion' que va obtenir l’Os de Plata al millor curtmetratge en la Berlinale del 1996 amb 'The country doctor'.

I el premi Trajectòria (concedit a autors i autores catalans o que han desenvolupat aquí la seva feina) recaurà en el tàndem format pel director Rodolfo Pastor i la il·lustradora Petra Steinmeyer, argentins exiliats a Barcelona el 1977 a qui devem, per exemple, la sèrie preescolar 'Capelito'.

Homenatge a Stephen Hillenburg

A més de Lord, oferirà una classe mestra Mark Osborne, codirector de 'Bob Esponja: la película' i 'Kung fu panda' i autor en solitari de la més recent adaptació d’'El petit príncep', en la qual la ‘stop motion’ servia per capturar la poesia de la història original.

Notícies relacionades

Osborne participarà també en un acte en tribut al seu amic Stephen Hillenburg, el genial pare de Bob Esponja, que ens va deixar al novembre a causa de l’ELA. L’homenatge, emotiu coronament per al festival, comptarà amb la presència d’altres col·legues de Hillenburg i, ¡cantant el tema principal de la sèrie!, l’Orfeó Lleidatà.

El programa inclou, a més, una retrospectiva del pioner de la ‘stop motion’ Ladislas Starewitch, la sèrie 'The shivering truth', de Vernon Chatman (que visitarà la mostra), o l’aplaudit migmetratge 'This magnificent cake!, entre altres joies.

Temes:

Animació Cine