02 d’oct 2020

Anar al contingut

Obituari

Mor la filòloga Aina Moll

Va col·laborar amb el seu pare, Francesc de Borja Moll, en l'elaboració dels dos últims volums del Diccionari Català-Valenciano-Balear.

Efe

Mor la filòloga Aina Moll

La filòloga menorquina Aina Moll Marqués, filla gran del també filòleg menorquí Francesc de Borja Moll, va morir ahir a la nit, dissabte, a Palma, als 88 anys d’edat, ha informat la seva família.

Aina Moll va néixer a Ciutadella el 1930 i va col·laborar amb el seu pare en l’elaboració dels dos últims volums del Diccionari Català-Valenciano-Balear.

Va ser directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya entre els anys 1980 i 1988 i assessora lingüística del Govern balear en el període 1995-1996.

Des de l’any 1993 va ser membre numerari de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) i va ser investida doctora honoris causa per la Universitat Oberta de Catalunya el 2012.

Entre altres premis, el seu treball ha sigut reconegut amb la Medalla d’Or de la Ciutat de Palma (2012) i la del Consell de Mallorca (2015), i també va rebre el premi Ramon Llull del Govern de les Illes Balears (1997) i la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (1988).

Sobretot, destaca la seva família, és “especialment estimada i recordada com a professora per moltíssims dels seus antics alumnes”. De fet, una escola pública de Palma porta el seu nom. La família informarà en el seu moment del dia i hora del funeral.