L'AVANTSALA DELS OSCARS

Lady Gaga brilla en una catifa vermella dels Globus d'Or amb sabor llatí

Penélope Cruz, Antonio Banderas, Alfonso Cuarón i Ricky Martin, representació hispana en els premis

alfombra-roja-globos-de-oro / periodico

3
Es llegeix en minuts
Efe

Els Globus d’Or van inaugurar la temporada de premis a Hollywood Globus d’Oramb una catifa vermella en què va brillar Lady Gaga, una de les estrelles de l’any gràcies a "Ha nacido una estrella", i que va comptar amb molt sabor llatí de la mà de Penélope Cruz Antonio BanderasConsulta la llista de tots els guanyadors.

"De totes les cerimònies de premis que hi ha aquesta és realment una de les més divertides", va dir Penélope Cruz, que va acudir com a nominada a la millor actriu secundària d’una sèrie pel seu paper a "American Crime Story: El asesinato de Gianni Versace".

L’espanyola va remarcar que una de les coses més difícils d’interpretar una persona real, en aquest casDonatella Versace, és "intentar captar la seva essència però no fer-ne una imitació".

Banderas, nominat per quarta vegada

Aquesta quarta nominació per a Cruz en els Globus d’Or coincideix amb la també quarta candidatura del seu compatriota Antonio Banderas, que va optar a l’estatueta de millor actor d’una sèrie limitada per “Genius: Picasso”.

"Jo tinc un munt de nominacions [en diferents guardons] i molt poques vegades he pujat a recollir un premi, però aquestes nominacions s’han produït en quatre dècades. I això és el que m’agrada: haver pogut mantenir-me durant quatre dècades allà dalt i fent bons treballs", va dir Banderas.

L’actor va admetre la seva por prèvia a l’hora d’encarnar el seu ídol Picasso en aquesta sèrie, però va defensar que aquesta producció ha fet una feina "seriosa, sòlida i difícil de refutar".

Junt amb altres hispans com araRicky Martin també es va presentar la principiant Yalitza Aparicio, que ha conquerit el cor de mig món amb la pel·lícula "Roma" del mexicà Alfonso Cuarón.

"Crec que encara no se’ns treuen els nervis. Aquesta cerimònia és tan gran i tan bonica que igualment estem disfrutant aquest moment", va dir.

"I tot i que és la història d’Alfonso i és una cosa personal, 'Roma' té una cosa que connecta amb la teva pròpia vida i et remou aquestes memòries que creies oblidades", va considerar.

lady-gaga / periodico

Quant a la moda, Lady Gaga, tan coneguda pel seu enorme talent musical i interpretatiu com pels seus impactants ‘looks’, va apostar per un llarg vestit blau cel, amb les espatlles a l’aire i uns grans ornaments a l’avantbraç, que va acompanyar amb un collar brillant i el cabell recollit amb un monyo tenyit d’anyil clar.

Aquests Globus d’Or, uns guardons que organitza l’Associació de la Premsa Estrangera de Hollywood (HFPA), són els primers després de la històrica edició del 2018, en què pràcticament tota la comunitat del cine i la televisió es va vestir de negre per denunciarl’assetjament sexual  a les dones.

Lluentors i retocs metàl·lics

En aquesta ocasió, tot i que artistes com araRachel Brosnahan van portar braçalets en homenatge al moviment feminista Time’s Up, Hollywood va deixar de banda el negre i es va deixar portar per les lluentors i els retocs metàl·lics.

Aquesta va ser la carta, per exemple, de Penélope Cruz, amb un vestit escotat negre i brillant amb un llaç a l’esquena, i de Nicole Kidman i el seu conjunt grana i metàl·lic.

Les lluentors i espurnejos, ja fos per realçar peces senceres des de jaquetes fins a vestits o només com a petits detalls de color, també van ser una marca clara en els conjunts de Carol Burnett, Glenn Close, Gina Rodríguez, Rosamund Pike, Jessica Chastain i Regina King.

I d’acord amb l’aroma despreocupada i juganera que sol regnar en els Globus d’Or, on el xampany no deixa de circular per la catifa vermella, altres estrelles van apostar per vestits molt acolorits.

Notícies relacionades

En aquest sentit, Amy Adams va lluir un intens blau al seu vestit i Claire Foy i Rachel Brosnahan es van presentar amb un conjunt groc.

Quant als homes, gairebé sempre més encotillats en el clàssic esmòquing negre i blanc, alguns es van atrevir amb una cosa diferent, com Idris Elba, que va vestir un vestit en tons verds, i el sempre original Spike Lee, amb un conjunt morat reblat amb una boina i un penjoll daurat.