QUÈ FER AVUI A BARCELONA

La Fàbrica de Joguines a Fabra i Coats descobreix secrets dels Reis Mags

Permet conèixer el procés de fabricació de les joguines i disfrutar amb un espectacle audiovisual

Dos últims dies per visitar aquest original passeig per una rèplica de les instal·lacions de Melcior i els seus amics

21110390 59

21110390 59 / Albert Bertran

3
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

Una de les grans incògnites dels nens de tot el món és com aconsegueixen els Reis Mags tantes joguines per distribuir en la nit màgica del dia 5. El cert és que Ses Majestats estan ocupades tot l’any i guarden un rigorós secret sobre els seus trucs per aconseguir fer-los feliços però ¡sorpresa!, alguns dels seus mètodes de treball han sigut descoberts. Potser algun follet ha parlat més del compte... La gran notícia és que a la Fàbrica de Fabra i Coats han aconseguit revelar algun dels seus secrets i durant aquests dies podem visitar una rèplica del seu monumental refugi que recrea amb gran detall com treballen els Mags d’Orient.

Per als que no hi hagin anat mai els recomanem arribar amb prou temps ja que, a determinades hores, es formen llargues cues de nens i pares que volen assistir a l’espectacle, que és gratuït i que dura uns 20 minuts, de 17 a 21 hores. Farem un recorregut al llarg de sis zones diferents. Tot comença a l’Entrada a la Fàbrica, on l’animació és la principal protagonista i trobarem diversos follets que s’encarreguen de dinamitzar les cues perquè l’espera sigui més divertida i participativa. Entren en grups d’unes 80 a 90 persones i els rep l’encarregat del local que els explica el que hi ha a dins i el que veuran. És el moment en el qual els petits estan quiets i escolten, com hipnotitzats, les seves paraules, emocionats davant del gran secret que descobriran.

Al Laboratori descobrirem si les joguines estan a punt per a la seva entrega.

L’Oficina de Correus

El Laboratori de Prova de Joguines és el primer lloc que visitarem (tots han d’estar en perfectes condicions perquè puguem jugar amb ells des del primer moment), allà es programen. Els nens expliquen el que han demanat i fan la comanda. A continuació, passen a l’oficina de correus on els follets els recullen la carta i obtenen un rebut de conformitat. Aquestes dues àrees s’anomenen la Zona d’Ingrés i l’Oficina de Correus màgica.

Al magatzem, els nens poden buscar les seves inicials impreses a les capses de cartró.

El magatzem i l’audiovisual en un finestral

Però les dues que tenen més èxit són el gegantí magatzem, on s’acumulen centenars i centenars de capses de cartró amb diverses inicials. Aquí la principal ocupació dels nens consisteix a buscar les seves per comprovar que, realment, es troben entre els elegits i la veritat és que la majoria les troben. El final d’aquesta excursió és un altre dels punts culminants, ja que ens obliga a aturar-nos una estona davant un gegantí finestral on, mitjançant un muntatge audiovisual de llums i colors molt espectacular, podrem entreveure com els follets treballen en una jornada quotidiana a través d’ombres amb motius nadalencs i fins i tot podem escoltar-los com xiuxiuegen algunes paraules.

Un espectacular audiovisual mostra la tasca dels follets.

Ajuda i animació 

Notícies relacionades

Un grup de 70 persones s’encarreguen de coordinar el nostre trajecte, però també recolliran les cartes, ajudaran els petits a redactar-les i ens ensenyaran com es construeixen els obsequis que després rebrem a casa nostra. Els més afortunats fins i tot podran manipular algunes de les màquines que es dediquen a fabricar-los. Igualment, durant el passeig ens veurem sorpresos per pallassos, ballarins amb gorres i bufandes vermelles i DJ que faran més amena la nostra travessia i que ens convidaran a ballar amb ells.

Els ajudants ensenyen els nens a escriure les seves cartes als Reis.

Després de la visita, els nois queden entusiasmats perquè han passat gairebé mitja hora amena i divertida, però també han accedit a alguns dels secrets més ben guardats pels Mags i es van preparant amb entusiasme i il·lusió per a la nit en què tots volem ser nens. I els adults els mirem amb una mica d’enveja perquè enyorem aquesta ingenuïtat que semblem haver perdut i ens fan desitjar tornar a la infància i a aquella nit màgica plena de nervis i amb els somnis a punt de complir-se. 

La Fàbrica dels Reis d’Orient

Lloc:  Fàbrica de Creació Fabra i Coats (Sant Adrià, 20).

Horaris:  avui i demà, de 17 a 21 hores.

Preu:  entrada lliure.

Més informació: