ENTREVISTA

L'entrega total d'Antonio José

El jove cantant de Palma del Río torna aquest divendres al Sant Jordi Club, dins de la gira de presentació del reeditat 'A un milímetro de ti'

jgarcia46072296 icult  antonio jos181129164037

jgarcia46072296 icult antonio jos181129164037

2
Es llegeix en minuts
Luis Troquel
Luis Troquel

Periodista

ver +

Té 23 anys i fa tres va reiniciar una precoç carrera que des d’aleshores no ha fet la més mínima treva. El cordovès Antonio José Sánchez Mazuecos s’ha tret un nou as de la màniga. Al disc acabat de reeditar ‘A un milímetro de ti’ amplia marges i desborda perspectives. Sense abandonar el pop-rock i les balades que el van propulsar, es converteix també en un dels millors i més personals exponents del país de música urbana. Tercer treball d’aquesta nova etapa i tercera vegada que actuarà al Sant Jordi Club, aquest divendres 30 de novembre; en una gira espanyola que interromprà per viatjar a l’Argentina i que tindrà la seva penúltima escala al’Auditori de Girona, el pròxim 12 de gener.

La reedició d’‘A un milímetro de ti’ escurça distàncies amb el subtítol ‘Y cada vez más cerca’ i afegeix cinc cançons. Entre les quals, i juntament amb Juan Magán, l’himne de recolzament a la selecció espanyola en l’últim Mundial. Tot un gol per a qui, abans que la música li donés una nova oportunitat, va estar a un regateig de dedicar-se professionalment al futbol. La seva altra gran passió. “Fins al dia que me’n vagi d’aquesta vida seguirà sent-ho, tot i que amb prou feines puc jugar ja; només alguna vegada entre amics i amb molt de compte de no lesionar-me”, afirma Antonio José.

I si una exitosa col·laboració amb els colombians Cali i el Dandee (‘Tu me obligaste’) va servir de devastador pròleg al disc, ara s’hi afegeixen a més tres duos amb vista a l’Atlàntic. Amb la mexicana Maite Perroni, que va encarnar Lupita a la sèrie ‘Rebelde’, el seu nou single: ‘Si tú quisieras’. I també amb el portuguès Diego Piçarra i amb l’argentí Luciano Pereyra. “La música està per compartir-la i si te la guardes només per a tu seràs un infeliç tota la vida”. De fet, acabada de publicar aquesta reedició del disc apareixia un altre duo internacional més, al costat de la xilena Cami, exconcursant com ell de ‘La Voz’.

L’èxit després de ‘La Voz’

Notícies relacionades

Tot i que les audiències funcionin bé edició rere edició, Antonio José continua sent l’únic guanyador de la versió espanyola de l’esmentat programa amb autèntic èxit posterior. Una cosa així com així com ‘La Voz de La Voz’.“Aquest tipus de concursos són una finestra. Et donen una gran visibilitat, però qui fa de veritat l’artista és sempre el públic”. Sap del que parla. Malgrat el seu triomf infantil a Eurojunior va viure la seva pròpia travessia del desert i va decidir llançar la tovallola. “Jo havia enviat la música molt lluny amb tot el dolor del meu cor...  Però si alguna cosa és per a tu ja es poden ajuntar el cel i la terra que és igual, això serà per a tu sempre. És com en l’amor”.

El mateix dia del concert es compleixen just set mesos de la seva anterior i sensacional visita a Barcelona, al Liceu, amb inesperats bisos i entrega total. ¿Li agrada improvisar també fora de l’escenari? “Als concerts, per diferents que siguin l’un de l’altre, hi ha d’haver un guió perquè tot funcioni, però en la meva vida soc un desastre, improviso tots els dies, no planifico res...”, confessa rient.