ARTISTA IMPREDICTIBLE

Banksy mostra com va triturar 'Noia amb globus, vermell' al ser subhastada

El desconegut artista penja un vídeo a Instagram amb tot el procés de muntatge de l'artefacte destructiu

1
Es llegeix en minuts

"Fa uns anys vaig construir en secret una trituradora en un quadre. Per si alguna vegada era subhastat". Així comença el vídeo en el qual Banksy explica com construeix l’artefacte, una trituradora de paper al bastidor de ‘Girl with ballon, red’ (Noia amb globus, vermell), la peça que la casa de subhastes Sotheby’s va subhastar divendres, va vendre per 1,8 milions d’euros i, després del cop de martellde l’adjudicació, es va començar a autodestruir.

Notícies relacionades

L’artista grafiter ha penjat en el compte d’Instagram on se’l veu, se suposa que és ell, ja que la seva identitat és desconeguda i ell es cuida molt de no donar pistes muntant el bastidor amb el mecanisme de la guillotina. Va tapat amb una dessuadora i caputxa, el poc que es veu d’ell són les mans, que semblen d’home.

El missatge de l’artista va encapçalat per una cita que atribueix a Picasso però que en realitat és de Bakunin: “L’impuls de destruir és també un impuls creador”, i dona a entendre que tan creatiu és realitzar una peça com la seva pròpia destrucció. Tot i que en realitat està fent referència al negoci del mercat de l’art i és una protesta per la subhasta d’una peça seva, una cosa que mai li ha agradat.  

Temes:

Banksy