LA GRAN CITA DEL CINE FANTÀSTIC DE CATALUNYA

Sitges es pren seriosament les sèries

La secció Serial Sitges, dedicada a la ficció televisiva, brilla com mai en l'edició del 2018

sabrina

sabrina

2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els límits entre cine i tele estan cada dia menys clars. Ho diu la indústria, actors i directors, o bona part de la premsa (com ara la revista britànica 'Sight & Sound', que va admetre 'Twin Peaks: The return' i altres sèries en el seu 'best of' de l’any passat). Ho neguen alguns escèptics. És el cas de  Terry Frémaux, director del festival de Cannes, entossudit a considerar les sèries "indústria" i al cine "poesia".

¿No hi ha poesia en l’acabada d’estrenar 'Maniac', tot un xoc al sistema emocional? ¿Ni en els diàlegs de Phoebe Waller-Bridge per a 'Fleabag' o 'Killing Eve'? ¿Ni en els intercanvis verbals i no verbals entre els membres de la dinastia Roy de 'Succession'? ¿Ni en els inserits de muntatge, tan Nicolas Roeg, de 'Sharp objects'? Negar-ho és un crim, monsieur Frémaux.

Al festival de Sitges saben que negar l’empenta, no només industrial, sinó poètica, de la televisió és donar l’esquena a la realitat. La secció Serial Sitges d’aquest any és més completa, i millor que mai. D’entrada, compta amb una cosa tan díficil d’aconseguir com avenços d’algunes grans estrenes, generalment guardades amb pany i clau per cadenes i plataformes per por de l’abundància de gravacions fraudulentes o 'spòilers’.

També en la tele hi ha autoria

Notícies relacionades

El més cridaner és la doble sessió, el diumenge 7, de preestrenes marca Netflix. A partir de les 16.00 (a l’Auditori, ni més ni menys) es podran veure el primer capítol de 'Las escalofriantes aventuras de Sabrina', la revisió fosca del personatge d’Archie Comics, basada en el còmic homònim, i els dos primers de 'La madición de Hill House', una nova adaptació de 'La casa encantada' de Shirley Jackson després del clàssic de Robert Wise del 1963 i la relliscada de Jan De Bont del 1999; una sèrie purament d’autor, perquè Mike Flanagan l’ha creat a més de dirigir-la de cap a peus.

Però no s'acaba aquí l’oferta serièfila de Sitges-18. De la producció internacional s’avançaran també 'Castle Rock', 'El descubrimiento de las brujas’ i 'Folklore', una antologia de terror d’HBO dirigida per autors asiàtics. A més, els fans de 'The walking dead' podran disfrutar (dilluns 8, Tramuntana, 22.00) de l’inici de la seva T9 amb un mestre de cerimònies d’excepció: Greg Nicotero, creador d’efectes especials de maquillatge, productor i director de la sèrie. L’oferta nacional es compon de primers capítols de sèries tan diverses com 'Virtual hero' (animació creada pel youtuber Rubius), 'Dorien' i 'Si no t’hagués conegut'.