CINE FANTÀSTIC

M. Night Shyamalan rebrà el Gran Premi Honorífic a Sitges

El festival projectarà un avançament de 'Glass' i oferirà com un dels seus plats forts 'La noche de Halloween'

jgarcia36928814 m  night shyamalan attends a screening of  split  at the sva180913112749

jgarcia36928814 m night shyamalan attends a screening of split at the sva180913112749 / CHARLES SYKES

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Martínez
Beatriz Martínez

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

El director del Festival de Sitges, Ángel Sala ha presentat a Madrid els últims detalls que conformaran la pròxima edició del certamen, que començarà el pròxim 4 d’octubre.

La gran notícia és que M. Night Shyamalan rebrà el Gran Premi Honorífic aquest any i presentarà un fragment de la seva esperada nova pel·lícula, la seqüela de ‘Múltiple’, ‘Glass’.

A més, el director ha deixat per al final un altre dels plats forts, la projecció de La noche de Halloween, que ha dirigit David Gordon Green i que, a més, servirà per acompanyar l’homenatge a John Carpenter, que podrem veure actuant en el festival repassant les melodies més mítiques d’algunes de les seves grans bandes sonores.

A la Secció Oficial s’incorpora una de les polèmiques del Festival de Sundance, Assassination Nation, que segueix les peripècies de quatre noies acusades de robatoris que seran perseguides com si es tractessin de les bruixes del nostre temps.

El realitzador que va revolucionar el gènere d’acció amb The Raid presentarà la producció de Netflix Apostle, un thriller fosc ambientat en el món de les sectes. L’horror folklòric en clau fabulosa tindrà el seu forat amb The Wind, l’‘opera prima’ d’Emma Tammi i tornarà el gran Shinya Tsukamoto després del seu pas per Venècia amb la seva última obra, Killing.

Algunes pel·lícules que estaran presents a Sant Sebastià, es rescataran a Sitges, com ara High Life, de Claire Denis, que ha sigut definida per Ángel Sala com la pel·lícula de ciència-ficció més important de l’any, i també el nou treball de Peter Strickland, un assidu del festival des del seu ‘Berberian Sound Studio’ (2012).

Notícies relacionades

A la Secció Òrbita podrem veure La sombra de la ley, de Dani de la Torre, ambientada a la Barcelona dels anys vint. Un altre dels plats forts després del seu pas per Venècia serà Dragged Across Concrete, de S. Craig Zahler, que després de Bone Tomahawk Brawl in Cell Block 99 confirma el seu particular talent.

L’acte ha tingut lloc a la seu de la Filmoteca espanyola, on aquesta nit es projectarà la pel·lícula ‘Predator’. El programador del Cine Doré, Carlos Reviriego ha anunciat una col·laboració entre Sitges i la Filmoteca, on es rescataran algunes seccions retrospectives. “Un trosset del festival es podrà veure a Madrid”.