SUPERHEROI CASTÍS

'Superlópez' s'estrenarà al Festival de Sitges

El film, protagonitzat per Dani Rovira i dirigit per Javier Ruiz Caldera, es projectarà l'11 d'octubre, abans de la seva estrena en sales el 23 d'octubre

zentauroepp44907377 superlopez180905113738

zentauroepp44907377 superlopez180905113738 / Walt Disney

1
Es llegeix en minuts

El dijous 11 d’octubre, coincidint amb el 45è aniversari de la creació del personatge, la 51a edició del Festival de Sitges acollirà l’estrena mundial de 'Superlópez', l’adaptació cinematogràfica del llegendari personatge de còmic. Va néixer com una paròdia de Superman, però després de l’humor inicial, Jan, el seu creador, va dotar el còmic d’una càrrega social més gran i va oferir diferents nivells de lectura a l’aficionat. Ara li toca el torn al cine, en la que promet ser una de les superproduccions de la temporada.

La producció s’ha envoltat d’un equip artístic i tècnic a l’altura del personatge. 'Superlópez' compta amb la direcció de l’especialista en el gènere Javier Ruiz Caldera, que el 2015 va presentar l’adaptació del també personatge de còmic Anacleto, 'Anacleto: agente secreto’, i amb un guió en el qual han col·laborat Borja Cobeaga Diego San José ('Ocho apellidos vascos’, 'Ocho apellidos catalanes’) a partir del personatge creat per Jan. La posada de llarg de la pel·lícula alFestival de Sitges comptarà amb la presència del seu director, Javier Ruiz Caldera, del seu protagonista, Dani Rovira, i dels actors Julián López Alexandra Jiménez en una gala que tindrà lloc al’Auditori Meliá Sitges.

Notícies relacionades

Des de la seva arribada a la Terra procedent del planeta Chitón, la vida de Juan López no ha sigut fàcil. Amb superpoders és difícil no destacar. Poder volar, llegir la ment, tenir supervisió o aturar un comboi del metro perquè no descarrili... i tornar després a l’oficina, esforçant-se per ser un home normal, no ha sigut gens senzill per a Juan López. O potser sí, perquè el Juan no necessita més que el seu croissant matinal per ser feliç... No obstant, alguna cosa està a punt de canviar. L’aparició de la Luisa, un antic amor d’institut, farà estralls. Ja no és moment de passar inadvertit. Malgrat que amb això pugui cridar l’atenció del malvat Skorba i de la seva sibil·lina filla, Ágata, i posar en perill la supervivència del seu planeta d’origen.

'Superlópez' està produïda per Zeta CinemaTelecinco Cinema i La Gran Superproducción AIE, amb la participació de Mediaset España i Movistar+, i el suportd’ICAA ICEC. Distribueix Buena Vista Internacional. L’estrena en cines està prevista per al 23 de novembre.