QUÈ FER AVUI A BARCELONA

Aprendre a pintar quadros amb una copa de vi i nous amics

Art Bar ofereix una experiència divertida en la qual descobrirem el pintor que portem a dins

bruceyalumnos

bruceyalumnos

5
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

Tots hem volgut alguna vegada sentir-nos artistes i poder expressar les nostres emocions en la nostra obra. Pintar, per exemple, pot resultar molt difícil per als menys experts però no és tan complicat com sembla. Els més incrèduls poden desconfiar d’aquesta afirmació però la millor manera de demostrar-ho és passar una tarda perl’Art Bar on, per unes hores, podem emular els mestres de la pintura aportant, això sí, el nostre toc particular. Són tres hores de relaxació, bon rotllo i diversió en què descobrirem que no som tan matussers com creiem, segurament podrem practicar el nostre anglès de “pa sucat amb oli”, coneixerem gent nova i, després... ¿qui ho sap?

El mestre de cerimònies és en Bruce, un californià que, amb la seva encantadora dona, l’Alisa, van regentar durant deu anys una escola d’art a Los Angeles. El 2010 la van vendre i van voler veure món. Es van mudar a França, on van organitzar un campament d'estiu per a adolescents i van arribar a Catalunya el 2015. La seva primera presa de contacte va ser a Girona, on van tornar a ensenyar a pintar els nois, i l’abril del 2017 es van instal·lar a Barcelona i van muntar l’Art Bar. Els ajuda una noia, la Nonna (que sembla que sigui la seva filla perquè és tan amable com ells, però no, és una jove armènia). Són molt bona gent, very friendly, que dirien ells i et fan passar una estona entretinguda i sentir-te sempre ben atès.

Materials preparats per a l’acció

A l’arribar al seu petit local al carrer Roger de Flor comproves que tot està a punt per a l’acció. Una vintena de teles preparades sobre les taules, una paleta amb sis colors bàsics que posteriorment combinarem, quatre pinzells de diferent gruix i uns vasos amb aigua per netejar-los. I a la cadira, la indispensable bata per no tacar-nos. Per completar el còctel, s’ofereixen copes de vi o cerveses a un euro cada una, tot i que també ho pots portar de casa, mentre sona una música a la ràdio. Que no ens falti de res.

La nit s’inicia amb un brindis que és com un ritual.

El Bruce dona la benvinguda als assistents (segons el públic que tingui cada nit combina l’anglès amb el seu divertit castellà xampurrejat) i ens indica que es tracta d’una nit per disfrutar i jugar amb els colors. Ens ensenya el quadre que dibuixarem aquella nit i penses que no ets gaire expert en la matèria i et passa pel cap allò de  “jo no seré capaç de fer-ho”. Millor que li donem una mica de temps i ja veurem... El brindis inicial entre els assistents és com el punt de partida d’aquest apassionant viatge.

Els assistents segueixen les instruccions del mestre de cerimònies pas a pas.

A continuació ens explicarà pas a pas com fer cada un dels detalls però, insisteix, és una pintura lliure, cadascú hi pot (i ha de fer-ho) aportar un toc diferent, no ha de ser una còpia del seu. Adverteix que ho farem per capes i, que si volem canviar alguna cosa, podem utilitzar l’assecador que tenim a la nostra esquena i, en un parell de minuts, assecar la pintura i corregir-lo. Ens ensenya com barrejar els colors i utilitzar els pinzells en diferents direccions i comencem...

Seguim les seves instruccions i, a meitat de la nit, es fa un petit descans amb un pica-pica, en què els pintors comparteixen les seves experiències fins al moment. És l’oportunitat per conèixer gent. Majoritàriament són angloparlants (sobretot, en els mesos d’estiu) i gairebé sempre es tracta de parelles i noies joves (tot i que també hi ha alguna veterana que sembla atresorar força experiència). Els homes són minoria o simples acompanyants. Preneu-ne nota, singles de Barcelona.

Durant el descans es crea el clima ideal per fer noves amistats.

Després de tres hores intenses, el resultat ja està davant els nostres ulls i descobrim amb gran sorpresa que no ho hem fet tan malament, fins i tot bastant bé. Mirem el que han fet els nostres companys de fatigues i comprovem que no hi ha dos quadros iguals, ni tan sols semblants. Cadascú ha utilitzat les formes i colors a la seva manera i hi ha aportat el seu toc personal. Com si fos un examen, ens adverteixen que ens queden 10 minuts que dedicarem a perfeccionar la nostra obra (tot i que si algú es vol entretenir una mica més, no hi ha problema).

Per acabar es firma el quadro i es fan unes fotos i un vídeo que després podrem veure a la seva pàgina. Tot això mentre riem sense parar. I acabem dedicant un afectuós aplaudiment als nostres guies que ens han portat pel camí de l’art gairebé sense que ens n’adonéssim. Ara només falta endur-nos la nostra obra a casa i situar-la en un lloc privilegiat perquè la nostra família i els amics descobreixin que tenen al futur Dalí més a prop del que es pensaven.

Els artistes posen al costat de les seves obres una quan s’ha acabat l’activitat.

El disseny que es pinta canvia diàriament, tot i que es repeteixen amb regularitat. Per saber quin quadro és l’escollit per a un dia concret es pot consultar a l’agenda de la seva web (artebar.es). Avui, per exemple, toca pintar cactus, però en les pròximes jornades els temes són el barri del Born, les onades d’una platja, el gall de Picasso, un gall dindi, la Toscana, el Parc Güell, diversos paisatges o una medusa. A l’estiu fan sessions per a nens a preu reduït i de dues hores de durada. També es pot contractar com un esdeveniment privat, d’empresa o com una festa d’aniversari

Una nit on la màgia i l’art es donen la mà (les copes també hi ajuden), traurem l’artista que portem dins i encara que no ho haguéssim imaginat mai compartirem inquietuds amb persones sensibles i divertides. I en aquest entorn pot passar de tot, perquè tot contribueix al romanticisme de la vetllada i, com dèiem al principi, després... ¿qui ho sap?

Notícies relacionades

  

 

Art Bar

Lloc:  Roger de Flor, 135.

Horaris:  consulteu dies, horaris i temes a la web.

Preu:  30 euros (inclou tot el material).

Més informació:  www.artebar.es