els motius

Lluís Pasqual dimiteix perquè se sent «incapaç de liderar» el Lliure en vista del «debat intern»

El ja exdirector de la institució considera a la seva carta de renúncia que tot va començar per «una calúmnia a les xarxes»

zentauroepp33044649 barcelona  04 03 2016 presentaci n del libro  de la mano de 180901125520

zentauroepp33044649 barcelona 04 03 2016 presentaci n del libro de la mano de 180901125520 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts

Lluís Pasqualatribueix la seva dimissió com a director del Teatre Lliureal fet que “el que va començar com una calúmnia a les xarxes s’ha convertit en un debat públic en què s’han barrejat moltes coses, ila conseqüència greu és que ha contaminat l’equip humà, i s’ha convertit en un debat intern”.

Pasqual argumenta a la carta de renúncia, a què ha tingut accés aquest diari, que “fins ara”, en tots els teatres que ha dirigit, ha tingut “el ple recolzament de l’equip, absolutament imprescindible per tirar endavant un projecte” que, “en les condicions actuals”, se sent “incapaç de liderar”.

“No seria bo per a cap teatre, no ho seria per al Lliure, no ho seria per a mi”, escriu Pasqual. 

Notícies relacionades

“Un teatre i un equip són un espai de trobada dialèctica,no un lloc de confrontació”, continua Pasqual. “I si jo soc el motiu d’aquesta confrontació –agrega–, el mínim que puc fer per respecte al teatre i a mi mateix és deixar-ho. No m’interessa el poder. El vaig tenir des de molt jove i sempre m’ha semblat només un peatge ingrat que permetia, almenys, posar en marxa projectes artístics”.

El ja exdirector del Lliure acaba la missiva agraint “a totes les persones de bona voluntat, artistes i espectadorsla magnífica aventura que hem pogut viure junts durant aquests set anys”.

Temes:

Teatre Lliure