CARTELL DEL FESTIVAL DE CINE ITALIÀ

Els Coen, Cuarón i Greengrass presenten els seus treballs a Venècia

La Mostra, que comença aquest dimecres, estrenarà el film pòstum d'Orson Welles

zentauroepp32749179 coen180825181134

zentauroepp32749179 coen180825181134 / JOHN MACDOUGALL

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les noves pel·lícules de Damien Chazelle, els germans Coen o Luca Gudagnino competiran en la 75a Mostra de Venècia, que comença aquest dimecres i que també mostrarà el film que Orson Welles va deixar inconclús o el debut de Bradley Cooper en la direcció. A diferència de Cannes, Venècia ha acollit sense condicions les produccions de Netflix,i això permetrà veure durant la Mostra els últims treballs d’Alfonso Cuarón, Paul Greengrass o els Coen, a més del film pòstum de Welles, ‘The Other Side of the Wind’, completat pels productors Frank Marshall i Filip Jan Rymsza. El festival no s’ha mostrat igual d’obert a la presència de dones realitzadores, i tan sols una, l’australiana Jennifer Kent, competirà pel Lleó d’Or.

Damien Chazelle torna a Venècia, on fa dos anys va començar l’exitosa carrera de ‘La La Land’, amb ‘First Man’, la seva mirada a la vida del primer astronauta que va trepitjar la Lluna, Neil Armstrong, interpretat per Ryan Gosling. Entre les 21 pel·lícules que es disputaran el Lleó d’Or també hi haurà ‘The Ballad of Buster Scruggs’, l’antologia del western en sis parts dirigida pels Coen, amb un repartiment que inclou James Franco, Liam Neeson i Tom Waits. No serà l’únic western de la competició, ja que el francès Jacques Audiard (‘Un profeta’, ‘De óxido y hueso’) s’ha atrevit amb aquest gènere a ‘The Sisters Brothers’, en la qual han treballat a les seves ordres Joaquin Phoenix, Jake Gyllenhaal i John C. Reilly.

L’aportació hispana

Notícies relacionades

Un altre film destacat és el nou treball de l’italià Luca Guadagnino, realitzador de l’aclamada ‘Call me by your name’, que salta ara al terror de ‘Suspiria’, protagonitzada per Dakota Johnson i Tilda Swinton. El grec Yorgos Lanthimos (‘Llagosta’, ‘El sacrificio de un ciervo sagrado’) canvia radicalment d’estil a ‘The Favourite’, una història d’època i poder femení amb Olivia Colman, Rachel Weisz i Emma Stone, i el britànic Paul Greengrass narra a '22 July’ la matança de 77 persones a l’illa noruega d’Utoya el 2012.

La tornada de Cuarón a Mèxic amb ‘Roma’, el nou treball del seu compatriota Carlos Reygadas (‘Nuestro tiempo’) i el film argentí ‘Acusada’, de Gonzalo Tobal, són l’aportació hispana a una competició en què també participaran Olivier Assayas, Mike Leigh, Florian Henckel von Donnersmarck o László Nemes.