Balanç positiu

El Grec suma públic local i espectadors més joves

Un total de 114.281 persones assisteixen als 84 espectacles programats en el festival d'estiu

zentauroepp44347726 onbarcelona  la gossa sobre el descampat180801195147

zentauroepp44347726 onbarcelona la gossa sobre el descampat180801195147

2
Es llegeix en minuts

Menys espectadors però més públic local i jove. Aquest és el balanç del Festival Grec, que abaixa el teló d’una edició que el seu director, Francesc Casadesús, considera positiva. "Ja sé que no és habitual, però no busco les xifres", afirmava ahir en roda de premsa. Mentre afegia: "Prefereixo continuar cuidant els espectadors, els creadors i artistes, donar-los més temps per al muntatge, més recursos i definir la nostra proposta artística per consolidar el públic". D’aquí que aquest any s’hagin programat 18 espectacles menys que el 2017 (84 en total).

Els espectadors totals han sigut 114.281 (121.795 l’any passat), però la bona notícia per a Casadesús és que el públic local ha augmentat (s’ha arribat al 82%, sis punts per sobre de la passada edició) i l’edat mitjana del respectable ha baixat: se situa en els 42 anys. Dades que permeten al director parlar de "fer un festival per a Barcelona", ja que l’objectiu no és assemblar-se a "altres festivals de teatre com Avinyó o Edimburg".

Apostes arriscades

Una altra xifra positiva és l’augmentd’ocupació del Teatre Grec, que arriba al 90% de mitjana. Una cosa que Casadesús atribueix a la "sensació de festival" que l’actual edició ha generat en el públic al reduir el nombre d’espectacles per prioritzar "la claredat i coherència dins de la programació".

Notícies relacionades

Per al director també és molt satisfactòria la bona resposta que han tingut les apostes més arriscades del festival, com és el cas de 'Falsestuff', de Nao Albert i Marcel Borràs, que es va poder veure al TNC i va tenir un 95,3% d’assistència, o 'Una gossa en un descampat', de l’autora resident a la sala Beckett Clàudia Cedó, que va assolir un ple del 84,1%. També destaca 'Vània', d’Àlex Rigola, amb el 98,54% d’aforament a la Sala Muntaner.

"Satisfet i orgullós" amb el rumb del Grec toca mirar cap alfutur, un futur que s’intueix entre Melbourne i Nova York (aquest any, el viatge temàtic ha seguit la Ruta de la Seda). D’aquesta forma, Casadesús va assegurar que si "els polítics" el "deixen", la pròxima edició comptarà amb un panorama “desèrtic, amb cangurs i paisatges oceànics”. I seguirà amb la tònica de reduir el nombre de propostes, donant continuïtat a l’iniciat aquest any, i continuarà apostant per reinvertir part dels ingressos en la creació de coproduccions. Una iniciativa que, segons el parer del director, assegura "un espai per a les produccions pròpies fetes a mida per al festival" i “ajuda als artistes i al teixit cultural” de la ciutat. 

Temes:

Grec