NOMENAMENT

Beatriz Navas, nova directora general de l'ICAA

Investigadora audiovisual i crítica de cine, va treballar amb el ministre José Guirao a La Casa Encendida entre el 2002 i el 2017

180713-dg-icaa-beatriz-navas-01

180713-dg-icaa-beatriz-navas-01

1
Es llegeix en minuts

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres el cessament d’Oscar Grafenhain com a director general de l’Institut de Cinematografia i Arts Audiovisuals (ICAA) i el nomenament de Beatriz Navas Valdés per substituir-lo.

Navas (Madrid, 1978) és programadora i investigadora audiovisual i crítica de cine i va treballar al costat de l’actual ministre de Cultura, José Guirao, a La Casa Encendida de Madrid entre el 2002 i el 2017, com a responsable del departament audiovisual i d’arts escèniques, entre altres funcions.

Doctora en Comunicació Audiovisual per la Complutense amb una tesi sobre el cineasta alemany Werner Herzog i cofundadora de la plataforma 'online' de cine d’avantguarda i independent PLAT, Navas acaba de publicar ‘Y ahora lo importante’, un relat autobiogràfic de la seva adolescència.

Com a responsable de l’ICAA, el braç del ministeri del qual depenen les polítiques i subvencions cinematogràfiques, la tasca més urgent de Navas, ultimada per l’equip anterior, serà la publicació de l’ordre reguladora que modificarà el sistema de puntuació pel qual es regeixen els ajuts al cine.

Notícies relacionades

Guirao va avançar ahir en la seva compareixença al Congrés que la publicació de l’aquesta ordre, que s’espera des de fa mesos i s’ha dilatat pel canvi de Govern, era imminent.

El retard en l’aprovació d’aquesta ordre ha paralitzat la convocatòria dels ajuts d’aquest any. Per pal·liar-ho, l’ICAA té previst fer una sola convocatòria, en lloc de les dues habituals