EL PLA CULTURAL PER AVUI

Cap de setmana solidari...i a preu reduït

L'associació Pallapupas celebra 'Un dia de nassos' amb múltiples ofertes

pallapupas

pallapupas

3
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

¿Quant de temps fa que no visitem alguns dels nostres parcs d’atraccions preferits? Algunes vegades, el pretext és l’elevat preu de l’entrada, però aquest cap de setmana no hi ha justificació possible. Aquest dissabte i diumenge se celebra Un dia de nassos, una alternativa solidària que ofereix els millors llocs per entretenir-se per la meitat del que costen habitualment. Però això no és tot, la recaptació es destinarà a ajudar a somriure els nens als hospitals. ¿Oi que ja no hi ha excusa que valgui?

Sis parcs emblemàtics

Encapçala la llista el Tibidabo, el gran parc d’atraccions barceloní que estrena aquest any una espectacular atracció Virtual Express, un recorregut trepidant a bord d’un tren a tota velocitat. Per aquest dia tan especial, les entrades infantils (nens que medeixin entre 0,90 i 1,20) costaran 5,15 euros i les d’adults, 14,15; els petits de menys de 0,90, com ja és habitual, entraran gratis.

Illa Fantasia (Vilassar de Dalt) és el parc aquàtic català per excel·lència, atapeït de tobogans per a totes les edats, amb 22 atraccions, tres macropiscines i una zona de pícnic. Entre les novetats d’aquest any hi destaca un loop Pur vertigen. L’oferta és una ganga: en comptes de 28 euros per l’entrada general, tan sols en pagarem 10.

Catalunya en Miniatura (Torrelles de Llobregat) és una simpàtica exposició a l’aire lliure de maquetes dels principals monuments i edificis catalans que sorprèn pel seu gran detallisme. Disposa igualment d’un parc d’aventures per a tota la família on tothom, inclosos els adults, pot tirar-se en tirolina o fer escalada. Fins als 3 anys és gratuït, de 3 a 12 costa aquests dies 4,75 i els més grans, 6,75 euros.

La Granja Aventura Park (Viladecavalls) és el lloc ideal perquè els nens entrin en contacte amb tota mena d’animals. Els grangers ensenyen als petits com donar-los menjar i els poden tocar, poden fer un circuit d’aventures entre els arbres, saltar entre lianes com el Tarzan o de tronc en tronc i plantar enciams a l’hort. Els menors de 3 anys tampoc paguen i la resta, nens i adults, hi poden accedir per només 6 euros.

Naturlandia és el parc favorit d’Andorra (Sant Julià de Lòria). Segons sigui estiu o hivern, les atraccions que ofereix són unes o unes altres. Aquests dies podem disfrutar del Tobotronc, un tronc que circula per uns raïls, el minigolf, passejar muntats en ponis, circular en cotxes petits o en un jeep amb pedals, saltar als llits elàstics o tirar amb arc, entre moltes altres activitats. També tenen un parc d’animals i organitzen tallers infantils. I tot això en un espectacular lloc en plena naturalesa. Aquest cap de setmana, els nens entre 3 i 7 anys, així com els majors de 60, paguen 11 euros; entre 7 i 12 anys, 12 euros, i els adults, 15.

L’última oferta ens porta fins al parc de la Ciutadella, on es troba el Zoo de Barcelona. Allà s’hi poden veure mamífers, ocells, amfibis, rèptils i tota classe d’animals. Un zoològic urbà centenari al qual es pot accedir per 6,48 euros (nens de 3 a 12 anys) o 10,70 (a partir de 13 anys). Els menors de 3 anys entren gratis i els socis del club Super 3 també si aconsegueixen el nas solidari (4 euros).

  

 

Notícies relacionades

L’associació que organitza aquest original esdeveniment, els Pallapupas, es caracteritza pelnas de pallasso i el seu objectiu ésaportar tranquil·litat i il·lusió als nens que pateixen als hospitals. Si anem a un hospital i veiem algú amb aquest petit complement sabrem que són ells o algú que els dona suport. Una cosa semblant al que feia Patch Adams, aquell doctor que va arribar al cinema amb el rostre de Robin Williams.

En la seva pàgina web es poden adquirir diversos objectes solidaris així com fer donatius que especifiquen clarament en què es fan servir: ajudar a riure un nen hospitalitzat, visitar alguna persona gran a un geriàtric o acompanyar un nen a la sala d’operacions, entre d’altres. Les entrades es poden adquirir anticipadament a pallapupas.org. Una oferta per a aquest cap de setmana que no podem ni hem de rebutjar.