UN FESTIVAL FAMILIAR

L'Escola de Rock torna a Apolo tenyida de soul

zentauroepp42553269 icult  fotos de una edici n anterior de la escola de rock fe180317174248

zentauroepp42553269 icult fotos de una edici n anterior de la escola de rock fe180317174248 / Hara Amoros

2
Es llegeix en minuts
Angie Ramón

L’Escola de Rock Festival, projecte pedagògic que pretén acostar als més petits la història de la música pop i rock, torna avui a l’Apolo amb una cinquena edició revestida de pur soul. Aquest cicle matinal, nascut el novembre de l’any passat i que manté una periodicitat mensual, converteix la sala del Paral·lel en un espai perquè les famílies puguin gaudir de l’experiència d’un festival musical a través de tallers, sessions de discjòqueis i actuacions en directe.

L’Escola de Rock obrirà les portes a les onze del matí i comptarà amb la presència de membres del col·lectiu Professional DJ Kids, la presentació del llibre Las maravillosas aventuras del Sr. Soul, del músic i crític Andreu Cunill i l’il·lustrador Tim Barnes, l’actuació de la cantant Leila i la seva banda, i diversos tallers i activitats relacionats amb la música (maquillatge, confecció de xapes i imants amb motius del soul, jocs, etcètera).

El millor del gènere 

Leila Montes és una de les veus femenines més distingides de la música negra de la ciutat. Amb dos discos en el mercat –l’últim, Black Roses, publicat fa gairebé tres anys–, la cantant aparcarà en aquesta ocasió el seu habitual repertori d’elegant neosoul, R&B i funk per oferir un recorregut pels grans èxits del soul. Hits d’artistes com James Brown, Aretha Franklin, Otis Redding, Sam & Dave, The Temptations i Prince sonaran en la veu d’aquesta soul sister en un espectacle explosiu que es proposa donar a conèixer als més petits el so negre que va marcar els anys 60, 70 i 80.

D’escalfar l’ambient amb una primera sessió de soul abans de les actuacions se n’encarregarà Martí Vendrell, jove discjòquei pertanyent a Professional Dj Kids (PDJK), una escola de promeses de la selecció i la mescla que Rosa Amuedo va posar en marxa el 2010 per introduir en l’ofici de punxar nanos amb edats compreses entre els 7 i els 20 anys. Aquesta serà la primera col·laboració entre l’Escola de Rock Festival i PDJK, un col·lectiu que ja ha actuat al Sónar, a les festes de Gràcia i al Festival Simfònic, entre altres esdeveniments. 

D’altra banda, DJ Jordi Font serà qui posi música a la presentació del llibre de Cunill i Sanders Las maravillosas aventuras del Sr. Soul (editorial 66 rpm), una obra il·lustrada que converteix el soul en un personatge, fruit de la unió del senyor Blues i la senyora Jazz, a través del qual es repassa la història del gènere, dels seus compositors i intèrprets més destacats i del context històric i social en què es va desenvolupar. 

Notícies relacionades

Tot pensat per incitar la curiositat dels nanos a partir dels 7 anys sense deixar de fer picades d’ullet als lectors adults. A l’Apolo, «Andreu Cunill acomodarà la sessió perquè la presentació sigui, sobretot, una conversa interactiva amb els més petits», expliquen els organitzadors de l’Escola de Rock.

«Que la música no deixi de sonar des del primer minut» és el leitmotiv d’aquest projecte, que s’ha convertit ja en una cita imprescindible per a moltes famílies. La iniciativa també comptarà amb una zona a l’aire lliure i de relax en qupe hi haurà activitats i foodtrucks des de les onze del matí fins a les dues del migdia. Les entrades, a partir de nou euros, estan disponibles a la pàgina oficial de la Sala Apolo. 

Temes:

Sala Apolo