Paul Newman va cedir una part del seu sou a Susan Sarandon

L'actriu revela amb motiu del 8-M el gest que va tenir amb ella fa 20 anys el mític actor perquè tots dos cobressin el mateix

sarandon

sarandon

1
Es llegeix en minuts

L'actor nord-americà Paul Newman va renunciar fa 20 anys a una part del seu sou durant el rodatge d'Al caer el sol perquè la seva companya de repartiment Susan Sarandon cobrés el mateix que ell. Així ho ha revelat l'actriu amb motiu del Dia de la Dona durant una entrevista amb la BBC.

Al caer el sol es va estrenar el 1998 i narra les interaccions entre un detectiu privat, un actor milionari que mor per un càncer i la dona d'aquest, i compta amb un elenc protagonitzat per tres actors: Gene Hackman, Newman (1925-2008) i Sarandon. Segons ha explicat Sarandon coincidint amb el 8-M, els artistes treballaven sota un contracte de "nació més afavorida", segons el qual tots els protagonistes del film han de guanyar el mateix que l'actor amb el salari més alt. L'actriu va relatar que durant la producció va descobrir que, encara que el contracte tenia les característiques descrites i ella assumia la mateixa càrrega de treball que els seus coprotagonistes, la igualtat salarial només s'aplicava als seus companys homes.

"Paul era una joia"

Quan la notícia va sortir a la llum, "Newman va fer un pas endavant i va oferir una part del seu sou", ha explicat l'actriu, i ha afegit que Newman, que va treballar en més de 60 pel·lícules al llarg de la seva trajectòria professional, era una "joia" de persona.

Notícies relacionades

Paul Newman va morir el setembre del 2008 deixant enrere una carrera prolífica amb nou nominacions als premis Oscar i una estatueta daurada, així com un Premi Humanitari Jean Hersholt, també entregat per l'Acadèmia d'Arts i Ciències Cinematogràfiques dels Estats Units.

Sarandon, de 71 anys i que és a Londres amb motiu de la promoció del seu últim projecte, un documental sobre l'actriu i inventora Hedy Lamarr (1914-2000), és una defensora dels drets de les dones i de la lluita contra l'assetjament laboral, i forma part dels moviments #MeToo (Jo també) i Time's Up (S'ha acabat el temps).