reveladora conversa

Quincy Jones acusa Michael Jackson de plagiar 'Billie Jean' i assegura que va sortir amb Ivanka Trump

El productor musical afirma en una entrevista que el rei del pop va copiar moltes de les seves cançons

També revela que va tenir una relació amb la filla del president dels EUA, quasi 50 anys menor que ell

quincy

quincy

2
Es llegeix en minuts
Agències / Barcelona

El llegendari productor musical Quincy Jones, home que està darrere de molts dels èxits de Michael Jackson, ha assegurat en una entrevista a la revista 'Vulture' que el rei del pop va plagiar moltes de les seves cançons, inclosa la mítica 'Billie Jean'. En la reveladora conversa amb la publicació en què repassa la seva àmplia carrera i nombroses anècdotes, aquesta no és l'única afirmació sorprenent de Jones. El productor també assegura que va sortir amb Ivanka Trump, filla del president dels Estats Units, Donald Trump, de la qual li separen gairebé 50 anys d'edat. "Jo vaig sortir amb Ivanka, ¿saps?", va dir el productor, de 85 anys, en la seva resposta a una pregunta sobre l'actual president nord-americà. Segons Jones, la suposada relació va tenir lloc fa 12 anys, després que el dissenyador Tommy Hilfiger li digués que Ivanka volia sopar amb ell. "Tenia les cames més boniques que he vist en la meva vida. Però el pare equivocat", assegura l'empresari musical, que qualifica Donald Trump de "megalòman" i "narcisista" i considera que és "limitat mentalment".

¿Michael Jackson va plagiar 'Billie Jean'?

Guanyador de 28 premis Grammy, Jones va ser el responsable de la producció del disc més venut de la història de la música, 'Thriller', de Michael Jackson, a qui ara acusa de plagiar temes. En l'entrevista amb 'Vulture' diu: "No vull dir-ho públicament, però Michael va robar un munt de cançons". Quincy Jones assenyala que hi ha similituds entre 'Billie Jean' i 'State of Independence', tema de Donna Summer produït pel mateix Jones que va ser publicat uns mesos abans. 

Les similituds entre les dues cançons no són evidents en una primera audició, però totes dues descansen en línies de baix amb sons sintètics.  "Les notes no menteixen, home", exclama Jones en l'entrevista.

El llegendari productor també va acusar Michael Jackson, mort el 2009, de ser "garrepa". L'exmembre dels Jackson 5 s'hauria negat a donar-li el 10% de la recaptació del seu èxit 'Do not Stop 'Til You Get Enough' al seu teclista Greg Phillinganes.

The Beatles, "els pitjors músics del món"

Notícies relacionades

Conegut per haver treballat amb molts dels artistes més populars del segle XX, en l'entrevista parla per exemple de la seva experiència gravant amb els Beatles. "Eren els pitjors músics del món", assegura el veterà productor. "Paul (McCartney) és el pitjor baixista que he sentit. ¿I Ringo (Starr)? Ni en parlem".

Durant tota la conversa, Jones parla sense embuts sobre diferents artistes i sobre el món de la música actual, però també s'aventura molt més enllà d'aquest àmbit a l'assegurar, per exemple, que sap qui va assassinar el president nord-americà John F. Kennedy.