EL REFERÈNDUM DE L'1-O

Va ser Warner qui va demanar tapar Piolín amb lones

L'empresa propietària dels drets d'imatge dels Looney Tunes havia reclamat abans la retirada del 'Moby Dada'

jjubierre40281082 barcelona   barcelones    25 09 2017   politica   barco  cru170925191641

jjubierre40281082 barcelona barcelones 25 09 2017 politica barco cru170925191641 / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

L'aparició de Piolín i altres personatges dels Looney Tunes en un dels vaixells llogats pel Ministeri de l'Interior per allotjar els agents de la policia enviats a Catalunya per aturar el referèndum va desfermar la mofa general. Les rialles, els acudits i els mems, no obstant, van créixer de manera exponencial quan es van desplegar diverses lones per tapar els populars personatges animats. Ara s'ha sabut que no va ser Interior qui va ordenar tapar Piolín i els seus amics, sinó l'empresa Warner, propietària dels seus drets d'imatge.

'El Mundo' informa avui, segons fonts pròximes al dispositiu de seguretat, que Warner, molesta per l'aparició dels seus personatges al vaixell de la policia, s'hauria dirigit a Moby Line, la propietària del vaixell 'Moby Dada', perquè retirés l'embarcació del dispositiu. La naviliera, no obstant, va al·legar que tenia firmat un contracte amb Interior fins, almenys, el 5 d'octubre.

Notícies relacionades

Davant aquesta situació, Warner hauria demanat que, almenys, es tapessin amb lones Silvestre i Piolín. La naviliera va acceptar la proposta i va desplegar, no sense dificultats, dues lones gegants sobre els Looney Tunes, fet que va provocar milers de peticions a la xarxa demanant que fossin alliberats. De fet, #FreePiolin es va convertir en 'trending topic' mundial i el carismàtic pollet ha arribat a ser símbol del camí cap a l'1-O.

Dilluns, els amics dels nens van tornar a ser visibles, però dimarts els Looney Tunes del 'Moby Dada' van tornar a ser tapats.