debat sobiranista

Interior treu les lones i allibera Piuet

Marxa enrere a la decisió de cobrir els dibuixos animats del vaixell de Looney Tunes

zentauroepp40265116 barcelona    24 09 2017        pol tica     lonas sobre los 170924174307

zentauroepp40265116 barcelona 24 09 2017 pol tica lonas sobre los 170924174307 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts

Piuet s'ha convertit en el símbol del referèndum de l'1-O i dels intents de l'Estat per intentar aturar-lo. El Ministeri de l'Interior ha decidit fer marxa enrere a la decisió que va prendre diumenge de col·locar una lona per tapar l'ocell de la Warner arran de l'allau de bromes que havia generat la tria d'un vaixell decorat amb els personatges de Looney Tunes per acollir els reforços policials desplaçats a Catalunya. Encara que el Coiot i l'ànec Daffy segueixen mig tapats, Piuet ja torna a volar en llibertat al port de Barcelona.

La solució de posar lones al 'Moby Dada' no només no havia frenat la conya sinó que fins i tot l'havia augmentat. La notícia va provocar diumenge una nova tempesta humorística a Twitter, amb l'etiqueta #freepiolin. En qüestió de minuts, es va convertir en tendència. Ara el ministeri ha decidit fer marxa enrere a una decisió que, a més, limitava l'entrada de llum natural dels agents de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional.

Notícies relacionades

L'alliberament de Piuet, avançada per 'El Món', ha tornat a alimentar els acudits.

Per allotjar aquests aquests agents durant el temps que s'hagin d'estar a Catalunya, el departament que dirigeix Juan Ignacio Zoido ha llogat tres vaixells de grans dimensions, creuers de fet, que van arribar dimecres. Igual que el ja cèlebre 'Moby Dada', al port barceloní hi està ancorat el 'Rhapsody' mentre que a Tarragona hi ha l''Azzurra'. Els tres vaixells sumen una capacitat per a unes 6.000 persones.