ALTRES ESCENARIS POSSIBLES

Ballant techno a la plaça de toros

Desenes de discjòqueis europeus han punxat durant tres dies a la Monumental en un esdeveniment denominat La Gran Corrida Cultural

jgarcia38925662 barcelona 16 06 2017 festival techno  la gran corrida cultur170618181050

jgarcia38925662 barcelona 16 06 2017 festival techno la gran corrida cultur170618181050

3
Es llegeix en minuts
Nando Cruz
Nando Cruz

Periodista

ver +

Els voltants de la plaça de toros Monumental estan deserts, però des del carrer es percep un estrany bombament de greus. No és gaire molest. El trànsit de la Gran Via és més sorollós. Però alguna cosa passa. Allà dins no se celebren corrides des que José Tomás va acomiadar la temporada del 2011 i l’últim espectacle que ha acollit el colós neomudèjar va ser un campionat de lluita medieval. Però són les deu de la nit i l’entrada principal està oberta.

Després d’envoltar el carreró interior buscant l’accés a la plaça, l’estampa és més inesperada del que qualsevol es pogués imaginar. Unes 600 persones estan ballant techno. Ben pensat, no és tan estrany. Durant la setmana del Sónar, Barcelona acull desenes de festes paral·leles a les localitzacions més insòlites. #BarcelonaNoEstàEnVenda, volem defensar, però aquí es lloguen una infinitat d’espais per a esdeveniments. La que es munta al fals monestir de Sant Miquel del Poble Espanyol és molt celebrada entre els turistes britànics.

Gratuït, però amb invitació

És dijous i aquesta és la festa del 15è aniversari del segell alemany de techno Get Physical, la primera de les tres vetllades batejades com La Gran Corrida Cultural. L’entrada és gratuïta, però calia reservar invitació a la web de l’empresa Creaductions. A la porta dels lavabos hi ha fotocòpies amb el programa. Són nou discjòqueis. El sarau ha començat a les tres de la tarda, però el públic no ha gosat anar-hi fins a les set.

Diverses xarxes de plàstic vermell penjades a manera d’emparrat fan l’espai una mica més acollidor. Les grades estan tancades i la sensació de ser pocs és inevitable. Booka Shade i M.A.N.D.I. són els principals reclams, però això no s’omple. A la plaça hi cap el doble de gent.

Els tècnics de so i il·luminació s’han ubicat a la barrera, a l’altura de les places antigament reservades als delegats governamentals. Un restaurant mexicà de Vic ven tacos, burritos i nachos. El bar de la zona reservada està situat a la porta del toril. El públic balla sobre l’arena, però el sòl de la zona vip s’ha cobert amb gespa artificial. Al final, els guiris que arriben a la ciutat atrets pel Sónar es pensaran que és la nostra flora autòctona.

Costa de creure que surti a compte llogar un recinte immens i desplaçar-se des de Berlín per muntar una festa d’aniversari tan desangelada, però el món dels esdeveniments funciona amb altres lògiques. A més, en un lateral de l’escenari, sota cables i monitors, un realitzador està mesclant les imatges que rep de quatre càmeres per transmetre-les al món via streaming. Qualsevol subscriptor del canal anglès Be-AT TV podria estar ara ballant el que punxa Booka Shade en una plaça de toros d’Espanya. Bravo.

L’idioma oficial a la zona vip és l’anglès. L’alemany s’accepta com a llengua cooficial. A la plaça l’espanyol supera l’alemany, però l’anglès continua sent la llengua mare. Dues noies orientals acaben d’entrar. La seva expressió de sorpresa seria ideal per a aquells anuncis caçaturistes de l’Aerobus. El set final de M.A.N.D.I. desencadena l’eufòria. Els technoaddictes comencen a empassar-se la pols que aixequen al ballar sobre l’arena. La tropa de Get Physical puja a ballar a l’escenari. Diverses espectadores salten la tanca i també pugen a l’escenari.

Notícies relacionades

El vapor que bomben les màquines de fum, barrejat amb la pols, genera una sensació de disbauxa que no es correspon amb la realitat. El realitzador fa meravelles. Des de la seva pantalla, això sembla la millor festa off Sónar de l’any. I és una més, és clar. Dissabte, Be-At TV en retransmetrà una altra des de la terrassa de l’Hotel Diagonal mentre la Monumental s’omplirà amb una altra marató de productors de techno principalment italians.

El 99,9% dels barcelonins mai sabran que la setmana passada l’única plaça de toros de la ciutat es va obrir tres dies per rebre desenes de discjòqueis europeus. Si algú va passar-hi de matinada, potser va sospitar alguna cosa al veure vuit paios a la parada del bus amb el tors nu. Bé, això ja no és estrany. Durant una setmana, Barcelona deixa de ser La Botiga Més Gran del Món i és La Discoteca Més Gran Del Món. 

Temes:

Música Concerts