D'A FILM FESTIVAL

Vuit pistes per endinsar-se en el D'A

Una selecció de vuit entre els molts títols prometedors de la programació del festival barceloní

personal-shopper

personal-shopper

2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Si només podeu veure vuit pel·lícules del D'A, potser haurien de ser les d'aquí sota, encara que n'hi ha moltes altres de destacables. Si teniu unes ganes irrefrenables de cine, deixeu-vos portar. La programació del D'A reserva sempre bones sorpreses.

'20th Century Women'LES dones d'una vida

L’Acadèmia es va endur alguna bronca per oblidar-se d’Annette Bening en les seves nominacions. Però ella no és l’única estrella que brilla en aquesta història de diverses dones i un temps de canvis culturals, vist a través d’un noi d’uns 15 anys; transsumpte del director del film, Mike Mills. Dilluns 1, Aribau Club 1, 19.30. Diumenge 7, Aribau Club 1, 19.30.


“DemoniOs tus OJOs”La meva germanastra petita 

A més de sexe, en aquest D’A hi ha «molt gran treball actoral». Les dues coses es donen la mà en aquest drama pervers de Pedro Aguilera. Un cineasta es decideix a visitar la seva germanastra, a qui fa temps que no veu, poc després de descobrir-la en un vídeo porno a la xarxa. Diumenge 30, Teatre CCCB, 20.30. Dimarts 2, Aribau Club 2, 18.00.


'Estiu 1993'LA GRAN revelació catalana

La multipremiada pel·lícula –vegeu els seus èxits a Berlín i Màlaga– es projectarà en la clausura. Carla Simón relata, amb una gran sensibilitat, com els seus oncles es van encarregar d’ella al perdre la seva mare amb 6 anys. La revelació d’una cineasta i una jove actriu: Laia Artigas, elegida entre unes mil nenes. Dissabte 6, Teatre CCCB, 20.30 h. Diumenge 7, Teatre CCCB, 16.00.    


'Free Fire'L'acció segons Wheatley

Ben Wheatley s’acosta als gèneres per arrossegar-los al seu terreny de joc. Després de pervertir la ciència-ficció distòpica a High-Rise, ofereix la seva versió del cine d’acció: divertida, negra, ultraviolenta i ultrapop. Brie Larson és la intermediària en un acord d’armes que no acabarà bé. Diumenge 30, Aribau Club 1, 20.00. Dijous 4, Aribau Club 1, 22.00 h. 


'Júlia ist'PerdUda a Berlín

Com les directores de 'Les amigues de l’Àgata', que va protagonitzar, Elena Martín ha aconseguit que el seu projecte de fi de carrera es converteixi en pel·lícula. I molt notable. És la història d’un personatge en suspensió, d’un viatge d’Erasmus en què hi ha expansió i diversió, però sobretot tones d’incertesa. Dilluns 1, Aribau Club 1, 17.00. 


'The Levelling'després de la inundació

Ellie Kendrick és una estudiant de veterinària que torna al seu poble dels Somerset Levels, devastat a tots els nivells: el seu germà acaba de morir i la granja familiar ha quedat tocada per una inundació. El debut de Hope Dickson Leach, un drama tan humil com ressonant. Dijous 4, Aribau Club 1, 18.00. Dissabte 6, Aribau Club 2, 16.30. 


'Personal Shopper'Moderna història de fantasmes

Notícies relacionades

Olivier Assayas recorda l’interès com a actriu de la injustament vilipendiada Kristen Stewart: a 'Viatge a Sils Maria' la va enfrontar a Juliette Binoche (Stewart en sortia il·lesa) i aquí la converteix en centre mai avorrit d’una història de fantasmes que envien missatges de mòbil. Divendres 28, Aribau Club 1, 20.00. Diumenge 7, Teatre CCCB, 20.00.


'La regióN salvaje'La possessió

El D’A homenatja aquest any un director d’encara curta però intensa carrera: Amat Escalante, els retrats del qual d’un Mèxic estancat en la violència han sacsejat festivals. Aquesta és una barreja atrevida de realisme social i ciència-ficció eròtica equidistant de Zulawski i el hentai. Probablement, el seu millor film. Divendres 28, Filmoteca de Catalunya, 19.30 h.