GALA DELS NOBEL

Patti Smith representa Dylan

Els nervis li van jugar una mala passada a la cantant a l'interpretar la seva versió de la peça 'A hard rain's a-gonna fall'

patti-afp-soren-andersson

patti-afp-soren-andersson / SOREN ANDERSSON (AFP)

1
Es llegeix en minuts

Patti Smith ha suportat amb molta emoció i no pocs nervis la càrrega que suposa haver d'enfrontar-se a la cerimònia de recollida dels premis Nobel en lloc del seu bon amic Bob Dylan, que ha declinat la seva assistència. I els nervis han jugat una mala passada a la cantant en la cerimònia, seguida en directe per les més de 1.500 persones que s'han congregat al Concert Hall de la capital sueca. La cantant, que ha interpretat ‘A hard rain’s a-gonna fall' tal com estava previst, s'ha vist obligada a interrompre l'actuació, en dues ocasions. “Ho sento molt. Disculpeu-me, estic molt nerviosa”, ha dit Smith després de perdre el fil de la peça. La sala hi ha respost amb aplaudiments de reconeixement i suport.

Notícies relacionades

Smith ha interpretat la carismàtica cançó a partir d'un arranjament preparat per Hans Ek, en una versió particularment lenta, acompanyada per guitarra acústica i al final s'hi ha incorporat l'Orquestra Filharmònica d'Estocolm. Això ha provocat no poques llàgrimes entre els assistents, contagiats per la nerviosa Smith.

Les activitats de la Setmana dels Nobel tindran el seu colofó en el sopar multitudinari amb la presència dels reis de Suècia. En aquesta trobada està previst que un dels acadèmics llegeixi les paraules que el cantant va prometre enviar per a l'ocasió.