I mentrestant, Bob Dylan a Las Vegas cantant 'Per què intentar canviar-me ara"

El músic actua a la capital del joc sense fer cap referència al premi Nobel de literatura

 

  / EFE / PAUL BUCK

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Bob Dylan sol ser hermètic en els seus concerts. Res de concessions populars. I no és que s'esperés que en el concert que va oferir dijous a Las Vegas, poc després que l'Acadèmia Sueca li concedís el premi Nobel de literatura, saltés a l'escenari amb un 'Hello, Stockholm', o alguna cosa per l'estil. Però alguna referència es podria haver permès. O una declaració oficial a través del seu representant, cosa que 24 hores després de l'anunci del premi encara no ha arribat. I no. Dylan no va dir ni una paraula sobre el Nobel des de l'escenari del teatre Chelsea, en el complex del casino Cosmopolitan.

Bé, de fet, pràcticament no va dir ni una sola paraula més enllà de les seves cançons. Ni es va mostrar especialment generós, amb un únic bis, una versió de 'Why try to change me now' ('Per què intentar canviar-me ara'). Posats a fer hermenèutica, potser era un missatge.

Notícies relacionades

I és que, segons els acadèmics d'Estocolm, la portaveu del jurat encara no ha aconseguit parlar amb el cantant, i només ha pogut informar de la notícia el seu representant. Segons un amic de Dylan citat per 'The Washington Post', Bob Neuwirth, el cantant "és molt capaç de no arribar a donar mai les gràcies". Així que els organitzadors del premi ja es poden començar a inquietar. Si dijous deien que tant de bo la tradicional conferència del guanyador del premi fos aquest any un concert, la possibilitat que Dylan no comparegui per recollir-lo, com va fer Sartre el 1964, està més que oberta. 

I mentre segueix la controvèrsia sobre la concessió del Nobel a un escriptor de cançons, l'altre cantautor viu que també podria aspirar a un guardó similar, Leonard Cohen, li donava el seu suport des de Los Angeles, en plena promoció del seu últim disc: "Per mi és com posar una medalla a la muntanya Everest per ser la muntanya més alta".