"Si Dylan és un poeta, jo sóc un jugador de bàsquet"

No tothom està content pel Nobel de literatura de Bob Dylan. Aquí en teniu unes mostres

fcasals14820219 sputnik  acomiada l any amb el pare de tots els documentals 161013141232

fcasals14820219 sputnik acomiada l any amb el pare de tots els documentals 161013141232

2
Es llegeix en minuts
ERNEST ALÓS / BARCELONA

Norman Mailer va sostenir una vegada que si Bob Dylan era un poeta, ell era un jugador de bàsquet. No és això el que pensen els acadèmics suecs, per a un dels quals el músic de Duluth i des d'avui premi Nobel de literatura, és "probablement el poeta viu més gran"Però uns minuts després de l'anunci han començat a gotejar a les xarxes socials opinions que se situen més pròximes a la crítica de Mailer. Sigui perquè consideren que, posats a girar finalment la vista als EUA, abans hauria d'haver passat Philip Roth, perquè opinen que l'honor de ser el primer cantautor guardonat hauria d'haver sigut, per exemple, per a Leonard Cohen, o perquè els grinyola que un músic obtingui els llorers, no per la veu de Dylan sinó per un concepte més restringit de què és literatura.

Per cert, Mailer estava bastant influït pel seu rebuig a la veu de Dylan i pel fet que el músic, com a veí d'escala seu que va ser, es va comportar com un "fill de puta". Pel que fa a les seves lletres, també va dir: "Evidentment, sempre he opinat que les seves lletres eren incontestablement bones, sense discussió possible".

Aquí els discrepants. Que, enmig de les onades de satisfacció pel premi a Dylan, són bastant menys que els que li van cridar quan va empunyar la guitarra elèctrica en lloc de l'acústica.

 

 

 

 

 

 

 

 

Notícies relacionades