DOCUMENTAL PERSONAL

Spock Jr. retrata el seu pare

Adam Nimoy presenta 'For the love of Spock', documental sobre l'ídol vulcanià i l'home i progenitor rere el personatge

fcasals35871846 sitges 07 12 2016 festival internacional de cinema fantastic161012171416

fcasals35871846 sitges 07 12 2016 festival internacional de cinema fantastic161012171416 / Pau Mart

1
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Adam Nimoy sol recordar com, amb vuit anys, va veure arribar el seu pare excitat a casa amb unes polaroids a la mà: «Eren imatges d’unes proves de maquillatge de Spock», explica. «Es podia veure Spock de cara i d’esquena. El meu pare estava boig d’entusiasme».

Dos anys després, Star Trek era una realitat i Adam passava en el rodatge tant de temps com podia: «Em considero un dels primers trekkies. ¡Ja ho era abans que la sèrie s’estrenés!» El nostre entrevistat sembla, per descomptat, la persona indicada per dirigir For the love of Spock, un documental sobre la vida i el llegat de l’ídol vulcanià, així com la vida i el llegat de Leonard Nimoy, incloent-hi la seva díficil relació amb Adam.

UNA ICONA HUMIL

En principi, el documental havia de girar al voltant de Spock («era el que volia el meu pare»), però la mort de Leonard, el febrer del 2015, ho va canviar tot. «Era un home de gran humilitat. No volia que la gent percebés la pel·lícula com una exhibició de tot el que havia fet. Arran de la seva mort, les demostracions d’emoció al voltant del món van deixar clar que també havia de parlar sobre ell».

Notícies relacionades

En el curs de la investigació prèvia, Adam va quedar sorprès per l’impacte de Leonard en les vides de la gent. I va al·lucinar amb la proliferació de fan fictions sobre una possible relació romàntica entre Spock i el capità Kirk. «No en tenia ni idea i, en fi, és un fenomen immens. És clar, s’entén, ells mantenien una relació modèlica. L’única cosa que han fet aquests fans, amb les seves històries, és portar la relació un pas més enllà».

En opinió de Nimoy, aquesta pel·lícula no és només per a amants de la saga. Un dels seus temes principals, la relació difícil entre pare i fill, arribarà també al públic aliè a Star Trek. «Una part del documental se centra en la nostra conflictiva relació. Gràcies a la rehabilitació, ell per alcohol, jo per abús de substàncies, ens vam tornar a acostar. La gent em diu que es decideix a reconnectar amb el seu pare després de veure la pel·lícula. Això em fa molt feliç».