BALANÇ

Peralada abaixa el teló amb un 91% d'ocupació

L'òpera 'Turandot', amb dos plens absoluts, ha sigut l'èxit més gran del 30è aniversari d'un gran festival

abertran34930099 peralada  alt empord   04 08 2016  festival castell de peral160805114428

abertran34930099 peralada alt empord 04 08 2016 festival castell de peral160805114428 / Gl ria S nchez

2
Es llegeix en minuts
César López Rosell
César López Rosell

Periodista

ver +

El Festival de Peralada ha complert els objectius que s’havia traçat al programar l’edició del seu 30è aniversari. El clàssic de l’estiu va abaixar ahir el teló amb 25.600 espectadors, que representen un 91% d’ocupació en els 24 espectacles oferts. Aquestes xifres no fan més que ratificar el creixement d’una cita que es manté fidel a la seva línia, dominada per les propostes d’òpera i dansa, però que alhora segueix apostant per muntatges de petit i mitjà format i per l’estrena de noves produccions.

Oriol Aguilà, el director de la cita, va expressar la seva satisfacció: «Peralada juga en una lliga que no té com a meta inicial l’impacte en la taquilla. Si arriba, benvingut, però intentem que l’excel·lència de les propostes respongui al prestigi assolit per la mostra al llarg de la seva trajectòria». Per aquesta raó, el responsable va considerar que aconseguir 10 plens absoluts és un èxit inqüestionable.

De les produccions ofertes, destaca l’èxit de Turandot. El muntatge de l’òpera de Giacomo Puccini va esgotar les localitats en les dues funcions programades. L’esforç que va suposar muntar una producció amb 250 persones en escena i amb primeres figures del cant, encapçalades per Iréne Theorin, és el més gran de la història del festival. El risc assumit es va veure recompensat amb la bona acollida de públic i crítica.

LES OFERTES MÉS POPULARS

Notícies relacionades

La presència de Lang Lang, la gala lírica del 30è aniversari (en diferit per TVE), els debuts dels ballets Ailey II Roberto Bolle, a més de l’estrena de Combattimento, muntatge sobre els madrigals de Claudio Monteverdi, el nou espectacle de Xabier Sabata i la première de dues obres d’Albert Guinovart i Alberto García Demestres, escrites per a la celebració, són altres fites. També la presència de grans veus de l’òpera, amb l’estrena d’Olga Peretyatko i Bryan Hymel inclosos. Tot sense deixar de valorar l’èxit obtingut per Pink MartiniDiana KrallSimply Red, els integrants de la gira El gusto es nuestro i Seal, per citar algunes de les ofertes.

Un altre dels motius d’orgull de la direcció és el cada cop més afinat ajust dels formats més reduïts que es desenvolupen dins del mateix auditori (com és el cas d’Ezio Bosso) o a l’església del Carme, el claustre, la biblioteca del castell i el Cotton Club. La idea de l’equip que comanda aquesta cita, impulsada per Carmen Mateu de Suqué, és crear en el futur nous marcs dins de les vuit hectàrees dels jardins del castell per continuar aprofundint en propostes de diferent categoria.