Prince va morir per una sobredosi d'opiacis

La premsa local de Minneapolis cita els resultats de l'autòpsia que se li va practicar el 22 de març

Prince va morir per una sobredosi d'opiacis

OLIVIA HARRIS (Reuters)

2
Es llegeix en minuts
EFE / LOS ANGELES

L'artista Prince va morir d'una sobredosi d'opiacis, segons ha informat avui el diari local 'Minneapolis Star Tribune', que cita una font amb coneixement de la investigació i dels resultats de l'autòpsia que se li va practicar el 22 d'abril.

Segons va informar en el seu moment el portal 'TMZ', Prince va ser hospitalitzat per una sobredosi de Percocet (un opiaci compost per acetaminofè i oxicodona) sis dies abans de la seva mort.

El personal de l'artista va contactar amb Howard Kornfeld, un expert en tractament d'addiccions d'opiacis, un dia abans que el cèlebre músic morís, el 21 d'abril als 57 anys. Així ho va explicar a començaments de maig l'advocat William Mauzy, que representa el doctor Howard Kornfeld i el seu fill Andrew Kornfeld.

El relat de Mauzy va començar amb una trucada el dimecres 20 d'abril en què personal i representants de Prince van sol·licitar a Howard Kornfeld que ajudés l'artista de manera urgent amb els seus problemes de consum de calmants. Com que Kornfeld viu a Califòrnia i no podia atendre Prince fins al divendres 22 d'abril, com a primer pas per a un hipotètic tractament de l'artista, va ser el seu fill Andrew, que també treballa amb el metge, qui va viatjar a Minnesota en primer lloc. Segons Mauzy, Andrew Kornfeld va estar present al domicili de Prince el dia de la seva mort, dijous 21 d'abril.

"El personal va trobar finalment Prince a l'ascensor, inconscient. Un dels membres del personal va començar a cridar. Andrew va sentir el crit i va anar a l'ascensor, on va veure que Prince estava inconscient", va descriure el lletrat en la roda de premsa. "Andrew va ser la persona que va fer la trucada al 911 (servei telefònic d'urgències) descrivint una emergència mèdica a Paisley Park (la residència de Prince)", va afegir Mauzy.

Andrew Kornfeld portava en aquells moments una petita quantitat del fàrmac buprenorfina, però el seu advocat va afirmar que no la va subministrar a Prince.

INVESTIGACIÓ

Notícies relacionades

La policia local del comtat de Carver va obrir una investigació criminal poc després de la mort de Prince en què estan involucrats agents del Departament Nord-americà Antidrogues (DEA).

Prince va ser incinerat en un funeral íntim per a familiars i amics el cap de setmana posterior a la seva mort. Tyka Nelson, l'única germana directa del cantant, va al·legar que l'artista no va deixar cap testament conegut i va sol·licitar la designació d'un administrador especial per repartir la seva fortuna. Nelson va demanar, així mateix, que l'administrador de la fortuna de Prince sigui la firma privada Bremer Trust, National Association, coneixedora dels negocis del cantant ja que li va proporcionar serveis financers durant anys. 

Temes:

Prince