ELS OSCARS DE LA MUSICA

Madonna i Celine Dion posen l'emoció a uns Billboard dominats per Adele

En la gala, de tres hores, van destacar les actuacions de Rihanna, Ariana Grande i Justin Bieber

Madonna performs Nothing Compares 2 U during her tribute to Prince at the 2016 Billboard Awards in Las Vegas, Nevada, U.S., May 22, 2016.  REUTERS/Mario Anzuoni     TPX IMAGES OF THE DAY

Madonna performs Nothing Compares 2 U during her tribute to Prince at the 2016 Billboard Awards in Las Vegas, Nevada, U.S., May 22, 2016. REUTERS/Mario Anzuoni TPX IMAGES OF THE DAY / MARIO ANZUONI (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts

L'homenatge de Madonna al recentment desaparegut Prince i les llàgrimes de Celine Dion recordant el seu difunt marit van posar l'emoció a uns premis Billboard dominats per Adele The Weeknd.

El moment més destacat de la vetllada va arribar al final de la cerimònia, celebrada al T-Mobile Arena de Las Vegas (Nevada), quan Madonna va sortir a l'escenari asseguda en un tron de vellut morat i brillants, lluint uns pantalons en color lila i portant un bastó, en clara referència a la figura de Prince, que va morir el 21 d'abril.

Madonna va cantar una versió del clàssic 'Nothing Compares 2 U', escrit per Prince i popularitzat per Sinead O'Connor, mentre apareixien imatges de l'artista de Mineapolis a la pantalla del recinte.

Aquesta va ser una de les moltes actuacions destacades que seguirien en una nit màgica.

DUET AMB STEVIE WONDER

Instants després, el colofó va arribar amb l'aparició de Stevie Wonder, que va formar duet amb Madonna per entonar la mítica 'Purple Rain' i completar així un sentit homenatge.

"Gràcies Prince Rogers Nelson per tot el que ens has donat", va afirmar Madonna abans d'acomiadar-se.

LLÀGRIMES DE DION

Prèviament, Dion, que va cantar una versió del tema de Queen 'The Show Must Go On', va recollir entre llàgrimes el premi a la icona de l'any, entregat pel seu fill René Charles.

"És un gran honor", va afirmar la canadenca.

"La música ha sigut la meva passió des que tinc memòria (...) Gràcies a la gent que va creure en mi. A la meva mare, que va escriure la meva primera cançó. Als meus fills. I al meu marit, que sé que seguirà cuidant-me des de dalt. L'espectacle ha de continuar", va indicar alçant el guardó.

Dion va perdre al gener el seu marit, René Angélil, i Daniel, un dels seus germans, a causa del càncer.

Va ser la primera actuació en televisió de l'artista des d'aquesta tragèdia.

TRIBUT A SPEARS

La gala va començar amb un tribut a Britney Spears, que als seus 34 anys va rebre el premi Millennium en reconeixement als seus "extraordinaris èxits i influència dins de la indústria musical".

Es tracta d'un guardó que únicament s'ha entregat dues vegades anteriorment: Beyoncé (2011) i Whitney Houston (2012).

Spears va completar una actuació de prop de 10 minuts amb una barreja dels seus grans èxits sense mostrar-se gaire àgil en els seus moviments i cantant en 'playback', però amb tot el seu carisma intacte davant un públic completament entregat.

QUATRE PREMIS PER A ADELE

Adele, que no va estar present a la gala a l'estar en plena gira mundial, es va endur el premi principal, el de millor artista de l'any, i tres estatuetes més: millor artista femenina, millor cançó amb més vendes ('Hello') i Top Billboard 200 Album ('25').

A més, va protagonitzar un dels moments més destacats amb l'estrena del seu nou vídeo musical, 'Send My Love (To Your New Lover)'.

Notícies relacionades

No obstant, l'artista més exitós de la nit va ser The Weeknd, amb un total de set premis, entre ells el de millor àlbum R&B ('Beauty Behind the Madness'), millor cançó R&B ('The Hills') i el d'artista amb les cançons més reproduïdes a internet.

Els artistes Ludacris i Ciara van ser els amfitrions de la cerimònia que comptava amb The Weeknd, gràcies a les seves 19 nominacions en 16 categories, com el màxim favorit.