DANSA

Sol Picó inaugura La Caldera com a centre d'exhibició

'One-hit wonders' obre el cicle Cosmovisions a la Sala 6 dels cines Renoir Les Corts reconvertits en fàbrica de creació

fcasals33851752 icult  espectaculo one hit wonders     sol pic  to160512173803

fcasals33851752 icult espectaculo one hit wonders sol pic to160512173803

2
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

Sol Picó considera un autèntic  «miracle» poder actuar avui a la nova Caldera, un espai hereu del primigeni edifici al districte de Gràcia transformat en un focus de dansa. Alguns dels fundadors del centre compartit per diversos artistes continuen avui al peu del canó a la seva nova casa, ubicada a l’antic local dels cines Renoir, al barri de les Corts.

Després d’obrir les portes fa un any i d’afegir-se a la xarxa de fàbriques de creació impulsades per l’Ajuntament de Barcelona, La Caldera inaugura aquest divendres al públic la sala 6 com a espai d’exhibició amb One-hit wonders, de Picó, una de les fundadores de La Caldera. «Aquesta peça recull els meus 20 anys de carrera», recorda Picó, que va estrenar amb èxit l’obra al festival Temporada Alta del 2014.

«Molts dels espectacles dels quals recupero escenes, com D.V.A (Dudoso valor artístico) i Bésame el cactus, els vaig elaborar a l’antiga Caldera. Poder-ho presentar en aquest nou local és un regal. És un miracle ser aquí», va afegir, conscient de com la crisi ha afectat la cultura i, en particular, el món de la dansa. «A la Caldera hi havia tota una planificació amb les hores de cadascú per disposar de sala per assajar. Va arribar un moment en què vaig necessitar molt més temps i vaig muntar el meu propi local, La Piconadora. Era l’època en què el Teatre Nacional i el Lliure també programaven dansa. ¡Tant de bo tornin a pensar en nosaltres!», va reclamar Sol Picó.

Per sort, altres sales petites com Hiroshima, el Círcol Maldà, l’Antic Teatre i el S.A.T!, entre altres, aposten per aquesta disciplina artística. «Un espectacle no s’esgota després d’estrenar-lo i mostrar-lo al Mercat o al Grec. Barcelona és una ciutat gran i hem d’oferir més oportunitats de veure dansa». En la mateixa línia es va expressar Alexis Eupierre, director artístic de La Caldera, responsable del cicle Cosmovisions. «El meu objectiu és oferir un variat ventall de propostes a preus assequibles, 12 euros», va destacar.

JUDO EN CLAU DE BALLET  

Notícies relacionades

El cicle inclou l’estrena a Barcelona de l’obra de Roser López Espinosa Hand to hand (26 i 27 de maig), una original proposta que converteix un combat de judo en un ballet. També es veuran Boh! (20 i 21 de maig), un solo de Juan Luis Matilla inspirat en la figura de Silvio Berlusconi; Lucy live (28 de maig), on Diana Gadish desafia les regles del cabaret, i Iusisusu? (10 i 11 de juny), un projecte fruit de la improvisació entre el ballarí i coreògraf Guillermo Weickert i el pianista Alejandro Rojas-Marcos.

El premiat muntatge Fuck-in-progress (17 i 18 de juny), on Jordi Cortés i l’Associació Kiakahart parlen d’erotisme i sensualitat amb performers fora del que és habitual, acomiadarà el cicle. 

Cap de setmana curull de dansa

Temes:

Dansa Sol Picó