FENOMEN WEB ALS EUA

Prince, Michael Jackson o Paul Walker, les primícies de TMZ

El digital nord-americà, especialitzat en celebritats, ha donat destacades exclusives en els seus 10 anys de vida

tmzok

tmzok

2
Es llegeix en minuts

"Prince, mort als 57 anys". Aquest és el titular amb què el digital nord-americà TMZ, especialitzat en celebritats de Hollywood, donava aquest dijous l'exclusiva mundial de la mort del cantant de 'Purple rain'. Aquest divendres, mentre els fans de la icona del pop seguien consternats i esperaven que l'autòpsia aclareixi les causes de la sobtada mort del músic, la web donava una altra primíciaPrince va ser hospitalitzat per una sobredosi fa sis dies.

Des de la seva aparició el desembre del 2005, fruit de la col·laboració entre AOL i Telepictures Productions, totes dues propietat de Time Warner, TMZ s'ha apuntat destacades exclusives. Juntament amb la de Prince, la més rellevant va ser la de la mort de Michael Jackson, el 25 de juny del 2009. Mitjans considerats seriosos van dubtar de la veracitat de la notícia, i quan la van publicar, la informació de TMZ feia hores que circulava per les xarxes. Els dies següents també va aconseguir les gravacions dels serveis d'emergències que van atendre el rei del pop.

La llista d'exclusives amb famosos implicats és llarga. També van ser els primers a informar de la mort de Paul Walker, l'actor protagonista de la saga 'Fast & furious', en accident de cotxe. O de la mort de l'actriu Brittany Murphy i de Sage Stallone, fill de Sylvester Stallone.

MEL GIBSON, TIGER WOODS I RIHANNA

L'exadvocat, exproductor de televisió i exreporter de tribunals Harvey Levin, personatge temut a Hollywood, està al capdavant de TMZ, que també ha destapat escàndols que implicaven famosos. Un dels més assenyalats va ser el dels comentaris antisemites de Mel Gibson quan va ser detingut per la policia per conduir begut, un incident que va perjudicar la carrera del veterà actor. 

Notícies relacionades

El digital també va informar de les baralles matrimonials de Tiger Woods, que van trencar la imatge que el món tenia del jugador de golf, de l'agressió de Solange Knowles, germana de Beyoncé, a Jay Z, o de la pallissa de Chris Brown a Rihanna. Aquesta última exclusiva, el 22 de febrer del 2009, li va suposar a la publicació un conflicte judicial ja que va tenir accés a unes fotos que pertanyien a la policia. De fet, l'accés de TMZ a documents o fotografies confidencials, reservats a forces de l'ordre o serveis d'emergència, ha situat el digital a l'ull de l'huracà moltes vegades.

A l'historial de TMZ també hi ha hagut pífies, com la suposada foto de Steve Jobs malalt de càncer, que va resultar ser falsa, o una presumpta imatge exclusiva de l'expresident dels EUA John Fitzgerald Kennedy envoltat de dones despullades. En aquest cas, la imatge pertanyia al fons fotogràfic de la revista 'Playboy'.