ADÉU A UNA ICONA DE LA MÚSICA POP

Prince en cinc vídeos

'Purple Rain, 'Crazy' i 'Creep, alguns dels temes que es van escapar de la vigilància del músic a internet

Prince

Prince
Prince interpreta ’Crazy’, al Madison Square Garden (2011).
Prince canta ’Purple Rain’, a l’’Arsenio Hall Show’, el 1991
Prince canta ’Creep’ (2008).
Prince interpreta ’While my guitar gentley weeps’ (2004)

/

1
Es llegeix en minuts

Princemort aquest dijous als 57 anys, sempre es va caracteritzar per la seva defensa dels drets d'autor i va vigilar ferotgement que per internet no circulés material de la seva música que no fos l'autoritzat. Si detectava algun vídeo que s'escapava del seu control, feia que fos eliminat en qüestió d'hores. Però hi ha excepcions. Els següents cinc vídeos, alguns dels seus millors temes, estan disponibles a YouTube.

PURPLE RAIN (1991)

El 1991, el programa de televisió 'Arsenio Hall Show' va dedicar una de les seves emissions a Prince. Un dels vídeos que es van poder veure llavors és el de Prince interpretant 'Purple Rain'.

WHILE MY GUITAR GENTLY WEEPS (2004)

En la cerimònia del Rock and Roll Hall of Fame del 2004, Prince hi va participar interpretant diversos temes, com 'Kiss', 'Sign o' the Times' o 'Let's go crazy', però la seva interpretació de 'While my guitar gently weeps', dedicada a George Harrison, va ser el millor de l'espectacle. 

XOU DE LA SUPER BOWL (2007)

L'actuació de Prince a la Super Bowl del 2007 encara està considerada com la millor de totes les que hi ha hagut en aquest esdeveniment esportiu. 'Proud Mary', 'All along the Watchtower' i 'The best of you' van precedir una magistral interpretació de 'Purple Rain'.

CREEP (2008)

El músic va sorprendre al festival de Coachella del 2008 amb una versió de 'Creep', el primer gran 'hit' de Radiohead. Aquest vídeo té història al darrere, perquè l'equip de Prince es va encarregar d'eliminar tot rastre del vídeo a internet tot i que Radiohead va dir que la cançó era seva i per tant la retirada era ridícula. L'any passat, la gravació va tornar a aparèixer a la xarxa.

Notícies relacionades

CRAZY (2011)

Prince va interpretar el tema, ple de solos, al Madison Square Garden de Nova York durant la seva gira mundial 'Welcome 2'.

Temes:

Prince Música