Rowling revela el rebuig de dues editorials a la seva primera novel·la amb pseudònim

L'escriptora penja a Twitter les cartes que va rebre informant-la de la negativa a publicar 'El cant del cucut', firmada amb el nom de Robert Galbraith

1
Es llegeix en minuts
EFE / LONDRES

L’escriptora britànica J. K. Rowling va compartir divendres a Twitter el contingut de dues cartes de rebuig que va rebre de dues editorials quan va entregar una còpia de la primera novel·la que va escriure amb el nom fictici de Robert Gal-

braith. La creadora de l’exitosa saga del mag juvenil Harry Potter va vendre unes 1.500 còpies d’aquella primera novel·la escrita amb pseudònim, El cant del cucut, publicada el 2013, abans que el dominical britànic The Sunday Times destapés que era ella qui tenia aquella identitat. 

    La nova saga se centra en els casos que resol un peculiar detectiu privat, Cormoran Strike, i el seu sagaç i jove ajudant, Robin. El primer d’aquests llibres va ser el segon per al públic adult que va publicar l’autora després de concloure la sèrie protagonitzada per Potter. El primer va ser Una vacant imprevista, que va veure la llum el 2012, aquesta vegada firmat amb el seu nom.

Notícies relacionades

SENSE ÀNIM DE VENJANÇA / Rowling assegura que no la mou la «venjança» i que només vol animar els aspirants a escriptor que poden sentir-se ignorats pels editors. Una de les editorials, Constable & Robinson, li va dir que «no podia publicar El cant del cucut amb èxit comercial» i li va arribar a suggerir que busqués «un grup d’escriptors o un curs d’escriptura».

    La segona carta procedeix de Creme de la Crime, que va explicar a l’autora que, després d’haver-se fusionat amb els editors Severn House, eren «incapaços d’acceptar noves entregues de moment». Rowling va penjar les dues missives en resposta a la petició d’un fan, que li va demanar una foto d’una carta de rebuig.