La Generalitat tornarà a Aragó 53 de les 97 peces de Sixena

El conseller de Cultura, Santi Vila, ha acordat el retorn en una reunió amb la seva homòloga aragonesa

 

 

1
Es llegeix en minuts

La Generalitat tornarà 53 peces al monestir de Sixena en els pròxims dies o setmanes, segons l'acord establert aquest dijous entre els consellers de Cultura de Catalunya i d'Aragó, Santi Vila i Mayte Pérez.

Després d'una reunió de tres hores a la seu del Departament de Cultura de la Diputació General d'Aragó, a Saragossa, Pérez ha declarat que "aquest és un dia francament important en aquest llarg procés sobre la reivindicació dels béns que estan dipositats a Catalunya".

Notícies relacionades

Les 53 peces que tornarà la Generalitat formen part de les 97 que van ser venudes a la Generalitat per les antigues monges ocupants del monestir de Sixena i que actualment són al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC). Un jutjat d'Osca ha de dictaminar, després del judici celebrat en les últimes setmanes, si aquesta transacció va ser nul·la com planteja el Govern aragonès, o plenament vàlida tal com defensa el català.

Un altre procés en curs també afecta les pintures de la sala capitular de Sixena, traslladades a Catalunya després de l'incendi del monestir durant la guerra civil i que s'exhibeixen al MNAC.