Víctor Manuel, Ana Belén, Serrat i Miguel Ríos, junts 20 anys després

Els quatre artistes es reuneixen per celebrar les dues dècades de la seva massiva gira conjunta 'El gusto es nuestro'

Oferiran al juny un concert a Barcelona i un altre a Madrid, si bé no descarten ampliar la convocatòria

691456 161

691456 161

2
Es llegeix en minuts
Olga Pereda
Olga Pereda

Periodista

ver +

Víctor Manuel ha convençut la seva dona, Anita (Ana Belén), i els seus amics Juanito (Joan Manuel Serrat) i Miguelín (Miguel Ríos) –el diminutiu no és cosa de la premsa, ells es diuen així en la intimitat– per tornar a sortir a la carretera i celebrar que fa 20 anys van protagonitzar la gira musical més massiva de la història de l’espectacle a Espanya: 45 concerts en 35 dies amb entrades a 3.000 pessetes. La versió 2016 d’'El gusto es nuestro' no serà tan ambiciosa. De moment, els quatre artistes i amics celebraran aquest aniversari amb dues actuacions, una al Barclaycard Center de Madrid (18 de juny) i una altra al Palau Sant Jordi de Barcelona (28 de juny). ¿Ampliable? «De moment, això és el que hi ha. A veure què passa», va dir, ahir a Madrid, Víctor Manuel, ànima del projecte i encarregat de convèncer el seu grup que valia la pena tornar a pujar a l’escenari i demostrar que no estan rovellats. Si de cas, amb alguns cabells blancs més. 

Tots quatre, de fet, segueixen en actiu. L’anunciada jubilació de Miguel Ríos, fa cinc anys, ha resultat més aviat falsa. «A aquestes altures del partit, el que s’ha de fer és passar-ho bé. És arriscat tornar a anar al lloc on has sigut tan feliç. El mag se n’ha anat. Les ballarines ara tenen sacsons i tot és decadent, però el que volem fer és celebrar una festa d’exaltació de la nostra amistat, el nostre carinyo i el nostre respecte. No demostrarem res que no hàgim demostrat ja. Tampoc arrossegarem fantasmes. El que volem, de veritat, és divertir-nos amb la gent que ens vingui a veure», va comentar Serrat. El cantautor va recordar que, dins les seves tasques vitals per a aquest 2016, no només hi ha 'El gusto es nuestro', sinó també esperar l’arribada del seu primer nét, que serà un nen.

MEMÒRIA D’UNA GENERACIÓ

Notícies relacionades

'Hoy puede ser un gran día'; 'España, camisa blanca de mi esperanza'; 'Bienvenidos'; 'Lucía'; 'Asturias' i 'Mediterráneo' són, entre altres, cançons (gravades a foc en la memòria d’una generació) que no faltaran en els dos concerts. «Són cançons que ens han transcendit a nosaltres mateixos», va comentar Miguel Ríos després de subratllar que la ideologia política de tots quatre no s’ha mogut ni un mil·límetre de l’esquerra. «Quan cantem que ‘la guerra no me sea indiferente’, pensarem en Síria», va explicar Víctor Manuel. «Amb la gira 'El gusto es nuestro', el PP acabava de guanyar les eleccions i tots nosaltres estàvem molt assenyalats. Ens van cavar la fossa i ens van dir que a veure si ho deixàvem ja. Però no moure’s de la teva ideologia és una virtut», va afegir. «Per cert, espero que la primera mesura que prengui el futur Govern sigui la d’enfonsar l’IVA cultural [21%]».

Tots quatre van mostrar el seu disgust perquè en els debats previs a les eleccions cap candidat va esmentar la paraula 'cultura'. «Quina tristesa tot. Quina tristesa la pirateria i la pèrdua de llocs de treball que ha suposat. I ara els escriptors són els que estan en guerra perquè se’ls dóna a triar entre la seva jubilació i els drets d’autor. Tot fa molta tristesa», va protestar Miguel Ríos.