Malú: "Les meves cançons animen a anar perseguir somnis"

La cantant torna amb 12 intenses cançons d'amor en el disc 'Caos'

2
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

A ls seus 33 anys i amb 12 discos publicats, María Luisa Sánchez, Malú, torna amb Caos. És un disc poderós i intens com ella, ple de cançons d’amor i desamor però sempre amb una càrrega positiva. El 16 de desembre sortiran a la venda les entrades de la seva nova gira que iniciarà a la primavera. En l’anterior va omplir dues vegades el Palau Sant Jordi a Barcelona i quatre el Palau dels Esports a Madrid. El públic l’estima.

–Aquest disc desprèn molta força i energia. ¿Se sent així Malú?

–D’un temps ençà venim amb missatges molt més optimistes. Al final vaig trobar el lloc on em sentia més real interpretant cançons. És veritat que puc viure situacions de drama i de dolor, però al final em quedo amb alguna cosa positiva. Un ha d’aprendre o sortir reforçat de qualsevol experiència. Al final, això és el més important de cara a situacions difícils. Juguem una mica amb aquesta idea des de Guerra fría.

–'Quiero', el primer tema, resumeix molt bé l’esperit de l’àlbum.

–El missatge de reafirmació d’aquesta cançó representa el que transmet tot el disc. És un missatge d’autoafirmació i de suport que t’anima a continuar pel camí que t’has marcat, a lluitar decididament pels teus somnis. De vegades ens frustrem amb la sensació de no atrevir-nos a perseguir el que volem. Les meves cançons animen a perseguir els teus somnis. Voler és poder.

–A Espanya, a diferència dels Estats Units, molts consideren que aquest missatge és ingenu. ¿Hi ha massa por al fracàs?

–Vivim en una societat on ens sentim molt coartats. Tot va moltíssim més ràpid del que ens agradaria i per això ens espanta prendre una decisió diferent o avançar cap a un altre lloc. Per això de vegades un necessita una empenta per continuar lluitant o per sortir d’una situació determinada.

–El disc inclou una cançó del seu germà: Mi mundo en el aire. M’imagino que no podia rebutjar-la.

–Si la vaig acceptar és perquè em va semblar realment preciosa. Ell i jo hem viscut les mateixes coses, hem crescut en el mateix entorn i de la mateixa manera. És una cançó on expressa els seus sentiments en el moment actual però va aconseguir que m’identifiqués completament amb ell. És com si hagués sortit de les meves entranyes.

–Musicalment ha optat per tornar a col·laborar amb Armando Ávila, productor del seu disc anterior. Però aquest cop Malú ha assumit més responsabilitat en els arranjaments.

–Sempre estic molt ficada en temes de producció, potser ara encara més. Quan creus en una cançó és molt important saber-la portar cap al lloc que mereix. El disc ha quedat realment molt equilibrat però em va costar molt trobar el que volia. Vaig imaginar diferents dibuixos per fer costat a les cançons. En el cas dels vents, se’m va acudir incloure’ls-hi sense més ni més, no estaven predeterminats. A Caos, per exemple, apareix un solo de teclat quan és molt més característic el de guitarra elèctrica. Crec que mentre feia el disc m’anava encaminant cap als directes. Fa 17 anys que pujo a l’escenari i baixar-ne per preparar l’àlbum em va fer sentir aquella necessitat de viure el directe.

Notícies relacionades

–Molt aviat tornarà a estar amb el seu públic. ¿Quan comença la gira?

–Entre l’abril i el maig serem a la carretera. Les dates sortiran el dia 16. En tinc unes ganes boges. Ara toca crear el nou xou. 

Temes:

Malú Música