UN 'THRILLER' SOBRE LES AVENTURES DEL FAMÓS ESPIA

Eduard Fernández donarà vida a Francisco Paesa al cine

3El director Alberto Rodríguez inicia el rodatge d''El hombre de las mil caras'

Marta Etura.

Marta Etura.

2
Es llegeix en minuts
BEATRIZ MARTÍNEZ / MADRID

L'any passat Alberto Rodríguez va aconseguir gràcies a La isla mínima consolidar-se com un dels grans directors del cine espanyol actual. Ara està a punt de començar el rodatge del que serà la seva pròxima pel·lícula, El hombre de las mil caras, un thriller desenvolupat per Zeta Audiovisual, ambientat als 90 i que entronca amb la història política recent del nostre país. El seu personatge central és Francisco Paesa, un agent secret que va tenir un paper determinant en la fuga i posterior entrega del que va ser en el moment cap de la Guàrdia Civil, Luis Roldán.

«Es tracta d'un dels nostres projectes més antics i desitjats», explica Paco Ramos, productor de Zeta Audiovisual. «Ha tingut diverses encarnacions, perquè era una producció complexa i delicada. Però gràcies a Alberto Rodríguez i el seu equip (el seu guionista habitual Rafael Cobos i el seu productor, José Antonio Félez), hem aconseguit encarrilar-lo de la manera adequada i tirar-lo endavant».

Notícies relacionades

CINC MILIONS / La pel·lícula -coproduïda a més per Atresmedia Cine,  Atípica Films, Sacromonte Films i El espía de las mil caras AIE- té un pressupost de 5 milions d'euros i es rodarà al llarg d'11 setmanes en escenaris tan diversos com Madrid, París, Ginebra i Singapur. Un gran esforç de producció que Ramos afronta amb tranquil·litat i entusiasme: «Nosaltres hem orquestrat el projecte, però confiem plenament en la capacitat de Rodríguez i la seva gent, perquè han aconseguit crear al llarg de totes les pel·lícules que han desenvolupat junts, un ecosistema de treball perfectament organitzat. A partir d'ara, serem els seus companys de viatge».

La pel·lícula està protagonitzada per Marta Etura, José Coronado, Carlos Santos (que encarnarà Luis Roldán) i Eduard Fernández com a protagonista en el paper de Paesa. «Resulta increïble com Espanya és capaç de generar personatges com aquest, que es mouen per les clavegueres de l'Estat i que s'alimenten de la necessitat de poder», continua Ramos. Personatges cínics, lleials, traïdors i impostors dins d'una trama plena de ramificacions que ens trasllada des de l'època de la guerra bruta contra ETA fins a l'inici d'una de les conspiracions de corrupció més sibil·lines de la democràcia. «És una pel·lícula metafòrica que parla del nostre país, dels 90, però també serveix com a referent a l'hora d'analitzar la realitat actual. I tot en clau de thriller incisiu i corrosiu», acaba dient el productor.