ART I TECNOLOGIA

Visites virtuals als millors museus del món amb Google Art Project

El gegant d'internet recull en aquesta web les principals obres d'art del planeta

Vídeo promocional de Google Art Project. / GOOGLE ART PROJECT (YOUTUBE)

1
Es llegeix en minuts
LARA GÓMEZ / BARCELONA

Visitar el Museu Metropolità d'Art de Nova York o la National de Gallery de Londres sense moure's de casa és possible ara gràcies a Google Art Project. El gegant d'internet recull en aquesta web obres dels museus d'art més importants del món. Pintures, escultures i fotografies estan reflectides amb una extraordinària resolució que capta fins a l'últim detall gràcies a imatges de més de 7.000 megapíxels.

A més de les obres en si, aquest recorregut virtual inclou informació dels artistes i una possibilitat, una mica reduïda, de moure's per les galeries d'art. Google també destaca l'opció que l'usuari creï les seves pròpies col·leccions amb els seus quadros favorits, guardant-los sencers o conservant-ne només detalls.

ELS MUSEUS ESPANYOLS S'HI UNEIXEN

Cada vegada són més els museus espanyols que es volen unir a aquesta idea sorgida el 2011, ja que creuen que motivarà i atraurà més gent a conèixer les seves instal·lacions. Actualment, un total de 1.153 obres d'art de tot Espanya ja es poden visitar a la web. Entre elles destaquen algunes relíquies del Museu Reina Sofiael Prado i el Thyssen. A Catalunya, diversos museus, com el Museu d'Art de Catalunya (MNAC) i el Museu Episcopal de Vic, també s'han unit a aquest ambiciós projecte.

Les noves tecnologies permeten apreciar les millors obres de la humanitat com mai abans s'havia pogut imaginar. En aquest sentit, Google Art Project s'ha convertit en tot un caramel per als amants de la cultura i l'art.

'STREET ART'

Google no s'oblida de les obres de l''street art' i per això ha volgut dedicar un espai dins del projecte a poder veure-les amb sol un clic. En pocs mesos el nombre d'obres s'han duplicat i han passat de 5.000 a 10.000. Més de 19 països exhibeixen les col·leccions de murals i grafits que hi ha als seus murs. 

Notícies relacionades

L'objectiu és preservar l'art de carrer per a la posteritat, ja que moltes obres estan amenaçades per demolició d'edificis, la pluja i el fred, el vandalisme o la neteja de parets. Màlaga, Nova York Buenos Aires són algunes de les ciutats de les quals es poden visitar més creacions.

"Hi ha molta feina i dedicació darrere d'una peça de 'street art'. No obstant, la seva naturalesa transitòria les posa en risc de ser esborrades i de desaparèixer. Google Art Project permet que aquestes obres d'art transcendeixin les parets i siguin transportades fins a una pantalla, i fa que visquin per sempre", ha remarcat Lucy Schwartz, del Google Cultural Institute.