La Nit dels Museus es consolida i reinventa

L'onzena edició d'aquesta iniciativa cultural ofereix aquest any més de 80 exposicions complementades amb música, visites guiades, tallers i conferències

Entrada del Museu d’Història de Catalunya, que ha obert les portes fins a la una de la matinada. / ACN

Entrada del Museu d’Història de Catalunya, que ha obert les portes fins a la una de la matinada.
Uns ballarins mostren balls de diferents èpoques al Museu d’Història.
Un músic ensenya com es toca el gamelan als visitants del Museu de la Música.

/

1
Es llegeix en minuts

La cultura al servei dels més noctàmbuls. No hi ha hagut excuses ni de temps ni de butxaca. Més de 80 museus de Barcelona i de l'àrea metropolitana han obert aquest dissabte fins a la una de la matinada amb entrada gratuïta per celebrar la Nit dels Museus.

Aquesta és l'onzena edició d'una iniciativa avalada pel Consell d'Europa en què participen més de 40 països i que ja s'ha consolidat com una de les cites culturals a marcar en vermell a l'agenda. En aquesta ocasió els museus s'han reinventat i, més enllà de les exposicions habituals, han organitzat tallers, conferències, balls i fins i tot experiències gastronòmiques.

EXPERIÈNCIES INNOVADORES

Al Museu d'Història de Catalunya, un dels centres que ha rebut més afluència de visitants, s'hi han representat escenes quotidianes de diferents èpoques històriques en un recorregut des dels trobadors de l'edat mitjana a la música del segle XX, i s'han ballat les danses, amb què la gent s'ha divertit al llarg del temps, a càrrec dels ballarins de la companyia Xuriach, que, vestits d'època, han animat els visitants a seguir-los els passos.

El perfil de visitant ha sigut variat: famílies senceres, gent gran, joves que sortien de sopar i també turistes... Tots ells, no obstant, han coincidit en les seves conclusions sobre aquesta festa cultural: "Una nit com aquesta s'hauria de fer més sovint". 

El gran atractiu del Museu de la Música ha sigut aquest any la possibilitat de tocar un gamelan. Els assistents han pogut experimentar com sona aquest instrument del Sud-est Asiàtic, per grups de 30 i sota la supervisió de tres músics que els han donat les instruccions bàsiques.

LA FESTA CONTINUA

La Nit dels Museus ja s'ha consolidat com un dels esdeveniments culturals més destacats a Barcelona. El 2008 hi van participar 21 centres i 53.000 persones, i l'any passat, 72 museus i més de 160.000 persones. 

Notícies relacionades

La festa continua aquest diumenge amb la jornada de portes obertes a tots els museus de la ciutat per celebrar el Dia Internacional dels Museus.

En aquesta edició, tots els visitants poden participar en un concurs d'imatges amb fotografies penjades a Twitter o Instagram fins al 19 de maig i guanyar un carnet BCNcultural, que dóna accés a més de 400 activitats i descomptes.