PROJECTE DE CULTURA

Trias vol que Montjuïc es converteixi en una muntanya de museus

El candidat de CiU proposa que el MNAC baixi l'entrada a la Font Màgica i es connecti millor amb la ciutat

Xavier Trias, candidat de CiU a l’alcaldia de Barcelona, proposa baixar el museu fins a les fonts de Montjuïc. / ACN / RAFA GARRIDO

1
Es llegeix en minuts
CRISTINA BUESA / BARCELONA

El candidat de CiU a la reelecció a Barcelona, Xavier Trias, ha proposat aquest diumenge que Montjuïc es converteixi en una muntanya de museus. L'alcaldable ha explicat que la seva idea és que aquest espai "guanyi musculatura" per projectar-la millor "com a capital de Catalunya i de la catalanitat".

El gran centre cultural que representa Montjuïc, amb museus com el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), l'Etnològic, el Botànic o el d'Arqueologia, entre altres, a més de teatres com el Grec, el Lliure o el Mercat de les Flors, s'hauria d'acostar més a la ciutat, ha opinat el candidat de CiU. I, per millorar l'accessibilitat a la muntanya, CiU vol baixar l'entrada del MNAC.

ESPAI SOTERRAT

Els accessos serien a l'esplanada que hi ha just davant dels palaus de Victòria Eugènia i Alfons XIII i es crearia un nou espai soterrat sota de la plaça de Puig i Cadafalch. Per fer-ho no seria necessari tocar les quatre columnes recol·locades al seu espai original el 2010.

L'arribada al museu, segons els primers esbossos fets per Hàbitat Urbà, contempla la construcció d'ascensors fins a l'entrada al museu. "És una oportunitat única: un repte per a la ciutat i el país", ha defensat l'alcalde des de la terrassa d'un edifici annex a la Font Màgica.

SENSE DESCARTAR LA L-2

Però els problemes d'accés a Montjuïc no s'acaben aquí. Xavier Trias ha explicat que pretenen obrir la Fira al Paral·lel i millorar la connexió de la plaça de Margarida Xirgú amb el Poble-sec.

Al ser preguntat sobre si descartava la prolongació de la L-2 projectada temps enrere, ha assegurat que no, però que preferia insistir a la Generalitat en la culminació del ramal de la Zona Franca de la L-9. "No vull que es distreguin", ha advertit.

LA LLISTA MÉS VOTADA

Notícies relacionades

A sis dies que s'acabi la campanya electoral, l'alcaldable de CiU ha mostrat la seva "il·lusió i entusiasme" a l'hora d'afrontar el tram final, i ha avançat que aquesta setmana seguirà demanant el vot útil.

També ha verbalitzat una vegada més la seva convicció que serà la llista més votada, i ha opinat que qui ho aconsegueixi ha de ser qui intenti formar govern. "És la seva obligació. Després ja veurem si ho aconsegueix", ha raonat.