MOR EL REI DEL BLUES

Lucille es queda sense B.B. King

El músic va batejar així totes les seves guitarres en record d'una baralla per una dona en un local on tocava

El rei del blues revela la història de Lucille / YOUTUBE

El rei del blues revela la història de Lucille
B. B. King interpreta ’Lucille’

/

1
Es llegeix en minuts

La carrera de B.B. Kingque ha mort aquest divendres als 89 anys, estarà sempre marcada per la relació del rei del blues amb Lucille, el nom amb què el músic es referia a totes les seves guitarres, un model de la marca Gibson.

Notícies relacionades

Un nom que té una bona història al darrere i que ens porta a l'hivern del 1949. King actuava en un local d'Arkansas quan uns espectadors es van embrancar en una baralla i van bolcar el bidó de querosè que servia per escalfar el recinte. L'incendi es va propagar ràpidament pel local i tots els que eren allà, B.B. King inclòs, es van afanyar a sortir de la sala. Una vegada a fora, es va adonar que havia oblidat agafar la seva estimada guitarra Gibson acústica de 30 dòlars i, desafiant el foc, va tornar a entrar al local per recuperar-la.

L'endemà, el músic va saber que dues persones havien mort en l'incendi i que la baralla va començar per una dona que es deia Lucille. B.B. King va decidir llavors posar-li aquest nom a la seva Gibson per a no oblidar dues coses: no barallar-se mai per una dona i no tornar a entrar en un edifici en flames. Des d'aleshores, totes les Gibson que va tenir es van dir Lucille.