Cap Roig atrau les estrelles

El festival de Calella de Palafrugell obrirà la 15a edició amb un recital antològic de Sting

Lady Gaga amb Tony Bennett, Ben Harper i Alejandro Sanz són altres figures de la programació

3
Es llegeix en minuts
JORDI BIANCIOTTO / BARCELONA

cap Roig aixecarà el teló el 10 de juliol amb un recital de Sting en què recuperarà el seu format pop, amb èxits de tota la seva carrera, després d'una dècada llarga d'incursions en el folk i la música simfònica. Inauguració amb un titular de l'star system internacional per a un festival que reserva altres noms d'alta volada a escala planetària, com la inaudita parella formada per Lady Gaga i Tony Bennett i Ben Harper amb els seus recuperats The Innocent Criminals, així com estrelles de les escenes catalana i espanyola, del doblet de Mishima i Joan Miquel Oliver a Alejandro Sanz. Un total de 19 concerts que encara es poden ampliar: «El cartell no està tancat», va advertir ahir el director de la mostra, Juli Guiu.

Després de la inauguració a càrrec de Sting, en el seu primer recital pop a Catalunya des del 2004, el festival de Calella de Palafrugell acollirà dues de les seves grans atraccions internacionals. L'endemà, 11 de juliol, Ben Harper escenificarà la seva reunió amb la seva banda clàssica, The Innocent Criminals, després de set anys de separació, avançant cançons del disc que sortirà al setembre. I el dia 17, actuació de la diva pop Lady Gaga i el venerable crooner Tony Bennett afí al guió del seu disc conjunt Cheek to cheek, publicat el setembre passat. Un repertori d'estàndards nord-americans que passa per sobre de la seva diferència d'edat, de 60 anys. Serà la primera vegada que Lady Gaga ens visita en un escenari diferent del Palau Sant Jordi. La parcel·la internacional del programa es completa amb la mexicana Julieta Venegas (3 d'agost), amb nou disc en camí, i el jove cantautor anglès Passenger, autor de l'èxit Let her go, que comptarà amb Stu Larsen com a convidat (5 d'agost).

ÍDOLS ESPANYOLS / Entre les vedets del pop espanyol, honors per a Alejandro Sanz, que tancarà la mostra el 16 d'agost, com ja ho va fer el 2012, presentant aquesta vegada Una única palabra, el disc que publicarà aquesta primavera, i Pablo Alborán, en la seva gira Terral (11 d'agost). Altres coneguts de Cap Roig són Rosario (31 de juliol), Antonio Orozco (concert acompanyat per una orquestra simfònica, 1 d'agost), Miguel Bosé (passejant el disc Amo, 4 d'agost), Macaco (presentant Historias tattooadas, que sortirà a final d'aquest mes; 7 d'agost). El duo sevillà Gemeliers s'estrenarà al festival el 2 d'agost, i Bustamante presentarà Vivir el 8.

El pop català es manifestarà a través de tres propostes. Blaumut oferirà, el 24 de juliol, les cançons del seu nou treball, que sortirà aquesta primavera, en un concert doble que obrirà Núria Graham, el primer disc de la qual concebut com a tal, Bird eyes, acaba de veure la llum. Els Amics de les Arts celebraran el seu 10è aniversari el 6 d'agost amb un recital en què estaran acompanyats d'una big band. I Mishima (15 d'agost) exhibirà L'ànsia que cura en un altre doble cartell, aquest completat amb Joan Miquel Oliver, el que va ser guitarrista i compositor d'Antònia Font, amb un treball en solitari a punt de publicar-se. La sintonia amb el programa Oh, happy day, de TV-3, tornarà a aflorar en l'actuació d'In Crescendo i Deudeveu (14 d'agost), un concert solidari que destinarà part de la seva recaptació a la Fundació Oncolliga (dedicada a malalts de càncer i familiars), i el programa el completen dues sessions de Cap Roig Mini, les dels SP3 en concert (25 de juliol) i la sèrie de dibuixos animats Peppa Pig (9 d'agost).

Notícies relacionades

AGOST EN ALÇA / Es tracta de 18 concerts, tres menys que el 2014 a l'espera d'altres possibles confirmacions. Sis al juliol i 12 a l'agost, la qual cosa incideix en la tendència dels últims anys a centrar la programació al cor de l'estiu.

Una edició que, com l'anterior, comptarà amb l'oferta gastronòmica de Via Veneto (tres serveis simultanis: plaça, claustre i restaurant) i que ahir Ferran Mascarell, conseller de Cultura, va elogiar per la seva voluntat de «posar en igualtat de condicions les estrelles de la música internacional i els grups i solistes catalans». Mascarell va situar Cap Roig com el festival «que marca el ritme» d'una oferta musical d'estiu que, en el seu conjunt, aquest any el fa ser «molt optimista».