El festival de vilanova i la geltrú desvela el cartell

Vida, el bosc americà

The War On Drugs, Father John Misty i Andrew Bird actuaran al juliol

THE WAR ON DRUGS ’Lost in the dream’ va ser un dels discos del 2014.

THE WAR ON DRUGS ’Lost in the dream’ va ser un dels discos del 2014.

2
Es llegeix en minuts
NANDO CRUZ / BARCELONA

Després d'una primera edició que serà recordada per la magnètica i monopolitzadora presència de Lana del Rey i pel descobriment de l'idíl·lic bosc adjacent a la Masia d'en Cabanyes, el Vida va desvelar ahir el gruix del cartell d'una segona edició que aspira a consolidar-se en el mapa estiuenc com a cita alternativa als macroesdeveniments atapeïts de gent, escenaris i grups. La selecció mateixa prima artistes de perfil acústic i agradable a l'oïda entre els quals destaquen Father John Misty, Andrew Bird i Neil Halstead. El festival se celebrarà del 2 al 5 de juliol.

En un entorn bucòlic i dominat per artistes enquadrats en sonoritats folk i country, destaca en gran manera la presència, com a caps de cartell, de Primal Scream. L'escocès grup salvatge liderat per Bobby Gillespie, ja molt lluny de la seva èpoda de més popularitat i impacte i a dos anys del seu últim disc, More light, desconeix el concepte «concert reposat», així que probablement farà que es regiri a la seva tomba tota la saga Cabanyes.

INDIE PER A ADULTS / Més enllà dels arxiconeguts xiscles i mirades de senglar narcotitzat de Gillespie, el Vida reforça la seva aposta com a festival indie per a adults amb tirada pels sons americans. I com a mostra més evident, la presència de The War On Drugs, autors del disc Lost in the dream, l'èpica del qual hipnòtica i springsteeniana l'ha enfilat al capdamunt de diverses llistes del millor del 2014. El multinstrumentista de Chicago Andrew Bird, el bateria del grup Fleet Foxes Father John Misty i els novaiorquesos Woods reforcen l'americaníssim bloc central del programa. I a això cal afegir-hi el country-rock a l'andalusa del Grupo de Expertos Solynieve i l'inflamat rock d'autor dels valencians Senior i el Cor Brutal.

Si l'any passat Sr. Chinarro i Sílvia Pérez Cruz van cantar enfilats a una barca al mig del bosc, aquest any l'escena es repetirà amb l'asturià Nacho Vegas. Nueva Vulcano, Los Mambo Jambo, Mourn, Joan Miquel Oliver, Hinds, Miquel Serra i Guille Milkyway de La Casa Azul (en qualitat de discjòquei) són altres noms de l'apartat nacional.

En la lletra menuda del Vida destaca el pianista londinenc Benjamin Clementine, únic artista de color del cartell, l'estil del qual beu de la seva admiradíssima Nina Simone. I cal prestar una atenció especial a Martha, joveníssim grup anglès de punk-pop amb l'energia de Superchunk i visió del pop com a arma política de The Housemartins. El seu primer disc, Courting strong, va ser una de les més electritzants alegries del 2014.

Notícies relacionades

A diferència del Faraday, el festival pop que es va celebrar a Vilanova i la Geltrú entre el 2004 i el 2013, el Vida s'ha tret de sobre la responsabilitat i el tret d'identitat que suposava no programar mai un artista que ja hagués actuat en edicions anteriors. Hidrogenesse tindrà l'estrany honor de ser el primer grup que repetirà al Vida. De fet, haurà actuat en les seves dues edicions.

UNA INCÒGNITA DEL 25% / L'organització del festival manté encara en secret un nombre indeterminat d'artistes que equival aproximadament al 25% de la programació. Caldrà esperar unes quantes setmanes per saber si queden noms més importants per conèixer de cara al Vida de l'estiu que ve.